Zobacz temat - [R214i] Wyjęta skrzynia, nie działa lewy, tylny głośnik.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214i] Wyjęta skrzynia, nie działa lewy, tylny głośnik.

Fancy - Nie Sie 25, 2013 08:37
Temat postu: [R214i] Wyjęta skrzynia, nie działa lewy, tylny głośnik.
Kupowałem to auto, jak miało skrzynię z tyłu i brak głośników. No i skrzyni nie udało się zatrzymać, koleś wypiął - a ja podłączyłem swoje głośniki. No i lewy mi nie działał, podłączyłem na prawe pasmo - ale trzeba się w końcu za to zabrać. To ta skrzynia coś rozwaliła, czy po prostu mam poprowadzić nowy kabel od radia ( jakieś JVC )? Bo, jak rozbierać dywaniki to już całkiem zabawy w bród - i cholera wie, co znajdę. :-|

Aa i pisałem kiedyś o problemach ze skrzynią, u mnie okazało się, że winny jest wodzik od poprzecznych ruchów lewarka. 150 złotych a 400 złotych to różnica..

Sirk - Nie Sie 25, 2013 10:28

Może skrzynia była podłączona pod lewy kanał? Bo masz sygnał na prawym kanalu, czy tylko na przewodzie gdzie skrzynia była zamontowana?
Fancy - Pon Wrz 09, 2013 12:55

Własnie nie mam pojęcia, gdzie skrzynia była podpięta. Sprzedający tak szybko zdementował ją, że to bajka.. Zabrał tylko takie dwa grubsze kable, nic oprócz bagażnika nie ruszał. ;/ Lewy przedni działa, a tylny nie.. Cholera wie, czy sprawdzać kable, czy to ta nieszczęsna skrzynia. Tylnych głośników nie było w ogóle, teraz dałem swoje - oba działają, tyle, że jako prawe - a to nie pociesza.

Przepraszam za zwłokę, ale byłem za granicą.