Zobacz temat - Panowie pomocy ! Rover 200 1,8 vi- kupić czy nie ?

Forum Klubu ROVERki.pl

Chcę kupić ROVERka - Panowie pomocy ! Rover 200 1,8 vi- kupić czy nie ?

Monika20080 - Pon Wrz 16, 2013 21:29
Temat postu: Panowie pomocy ! Rover 200 1,8 vi- kupić czy nie ?
Witam,

Jak w temacie,czy coś o tym autku Wam wiadomo?

http://allegro.pl/rover-2...3542944672.html

tekst z aukcji"

Witam, sprzedam samochod Rover 200vi 1,8 146 KM 280KKm przebiegu, B+LPG:

wyposazenie:

el.szyby, el.lusterka, el.szyberdach, wspomaganie kierownicy, klimatyzacja,abs, immo, centralny zamek, 2x Airbag, radio z cd+wzmacniacz

Instalacja gazowa Stag 3000, wtryski hana2000 (wszystkie papiery aktualne)

Alufelgi 15 cali

Komplet stalowych kol zimowych z oponami stan bdb

Obnizone zawieszenie

Deska rozdzielcza z mg zr

Fotele i kanapa z mg zr

Rozporka kielichow przod

Zmienione zderzaki na gladkie

Zmieniony grill i blenda z tylu

Przepustnica z ZR

Pod maska zamontowane sa takze przetworniki do ksenonow takze kwestia zalozenia palnikow

MINUSY/DO ZROBIENIA

Symiana podsufitki(zalana przez szyberdach(zrobione))

Szyberdach dziala tylko na uchylanie

Prawy przegub do wymiany

Przeglad 02.2014

OC 09.2013 konczy sie

Blacharka w dobrym stanie jedyne minusy to prawa strona przy tylnim kole wgniecenie (zdj)

Lewa strona lekko widoczne rysy (zdj)

Uszczelka robiona na wiosne. Generalnie auto swietnie sie prezentuje jak na swoje 16 latek, i daje mega frajde z jazdy, dynamiczne i zwawe. Sprzedaje poniewaz nie mam czasu nim jezdzic, gdyz mam jeszcze ZR i Sluzbowy;D

Dla chetnych mam jeszcze troche czesci m.in. org fotele z kanapa, sprezarke klimy, 2kpl sprezyn (seria i totalna gleba), przegub(ten do wymiany), kolektor powietrza, przepustnica i inne pierdoly gratis.

Zainteresowany? Dzwon 505582051 lum mail rieger@vp.pl CENADO NEGOCJACJI!!

"

brkzzz - Wto Wrz 17, 2013 20:22

Już kiedyś był wystawiany za trochę wyższą cenę. Ta obecna wydaje się przystępna, ale patrzę przez pryzmat swojego egzemplarza (który być może przeceniam).

Widać, że auto od pasjonata marki, wiele elementów jest dokładanych z innych modeli. Trochę dyskusyjne są niektóre przeróbki, jak np. wycięcie wycieraczki tylnej.

Fajnie że zdjęcia pokazują również wady, jak cieknąca uszczelka pokrywy zaworów czy zalana podsufitka

Trochę niepokojące są szersze niż, przynajmniej u mnie, szczeliny łączenia różnych elementów nadwozia. Może to kwestia ujęcia na zdjęciach, może nadwozie jest wymęczone. Tylnym zderzakiem na pewno ktoś o coś zahaczył.

Należny zapytać, czy chromy na zderzakach zostały zaszpachlowane, czy zaspawane, może to wyglądać koszmarnie za jakiś czas przy pierwszym wariancie. Nie napisano w jaki sposób obniżono zawieszenie, jeśli są to same krótkie sprężyny przy fabrycznych miękkich amorkach, auto może się prowadzić niepewnie.

Michu160 - Nie Wrz 22, 2013 21:40

Cóż przygodę z Roverkami dopiero zaczynam, jednak w świecie motoryzacji siedzę od trzeciego roku życia.

Tak jak napisał Adam dobrze, że informują o wadach i cena wydaje się przystępna. Sam Rover prezentuje się świetnie! "Zaletą" jest też przebieg - jest wysoki i z tego co widzę nic nie wskazuje na to że cokolwiek było majstrowane. Sam szukam samochodu i śmieszą mnie auta które maja po 10 lat i przebiegi po 70-130 tys. Auto rodziców ma 5 lat i 125 tys. przebiegu a w kółko po podwórku nie jeżdżą...

Jeśli ja miałbym go kupić na pewno skupiłbym się na instalacji gazowej, sam Rover wydaje się niemalże ideałem, jednak na gazie łatwo się "naciąć".

Życzę udanego i przemyślanego zakupu!
Pozdrawiam Michał