|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 1.4] Wycieraczki nie chodzą, choć słyszę silniczek
Puszkin - Czw Wrz 26, 2013 18:00 Temat postu: [R25 1.4] Wycieraczki nie chodzą, choć słyszę silniczek Witam,
Czytałem sporo o wycieraczkach na tym forum i ich niebezpiecznych związkach z wiązką w tylnej klapie ale mojego problemu nie znalazłem. Otóż przestały mi działać wycieraczki przednie. Poza tym wszystko chodzi: spryskiwacz i tylna wycieraczka. To nie jest bezpiecznik, do tego słyszę też silniczek wycieraczek. Te jednak ani drgną. Coś mi się tam w nich połamało albo rozłączyło? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam!
leszczu - Czw Wrz 26, 2013 18:09
Odkręcasz ramiona wycieraczek potem odkręcasz podszybie i masz dostęp to mechanizmu obadaj go musiało coś zlecieć.
Drwal85 - Czw Wrz 26, 2013 19:38
pewnie zeskoczyło ramię z silniczka element się wyrobił i zeskakuje z kulki. Przerabiałem to u siebie. Nowy używany zestaw rozwiązał problem do dziś. ( cena 100 zł. )
ruszti - Pią Wrz 27, 2013 12:40
Ja miałem podobny problem . Tak jak koledzy wyżej mówią musisz rozebrać podszybie i sprawdzić czy nie zaskoczył mechanizm z ramienia silniczka , ale jeśli nie zeskoczył to musisz wymontować silniczek i dokręcić mocno śrubę mocującą to obracające się ramię U mnie poluzowała się ta śruba i ramie stało mimo że silnik się kręcił
Puszkin - Sob Wrz 28, 2013 16:09
Dzięki Panowie!
Rozebrałem dziś podszybie i faktycznie spadł mechanizm z tej kulki Założyłem i na razie śmiga, ale coś czuję, że jak raz spadł, to będzie się to powtarzać. Dlatego chciałbym przy okazji zapytać, skąd mam wiedzieć, że kupiony na Allegro mechanizm nie będzie mieć tej samej przypadłości, czyli że nie będzie tak samo wyrobiony?
No i druga sprawa. Okazało się, że z 7 wkrętów podszybie trzymają... 2. To pewnie pozostałość po geniuszach, co mi parę lat temu wymieniali pękniętą przednią szybę. Czy te elementy, w które wchodzą wkręty, są w ogóle do kupienia?
Będę wdzięczny za wskazówki.
Pozdrawiam serdecznie i raz jeszcze wielkie dzięki za pomoc!
leszczu - Nie Wrz 29, 2013 09:55
Puszkin napisał/a: | skąd mam wiedzieć, że kupiony na Allegro mechanizm nie będzie mieć tej samej przypadłości, czyli że nie będzie tak samo wyrobiony? |
Nikt ci tego nie powie.
Zawsze możesz kupić nowy.
http://allegro.pl/mechani...3578419364.html
Puszkin - Pon Wrz 30, 2013 17:57
Matko! To już wolę wymienić na używki jeszcze kilka razy
Ale przy okazji zapytam, w jakim stanie powinno być to połączenie? Bo u mnie w tej chwili luźno schodzi mechanizm z kulki. Ale - na logikę - to przecież musi dać się rozłączyć.
Przepraszam za marudzenie, ale nie chcę dać się wkręcić na Allegro
leszczu - Wto Paź 01, 2013 09:40
Powinno tak sztywno siedzieć, żeby samo nie wypadało.
|
|