|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR] po wymianie pompy nie odpala.
mooker - Pon Wrz 30, 2013 22:48 Temat postu: [MG ZR] po wymianie pompy nie odpala. Witam. Jakiś czas temu w moim MG pompa paliwa w baku zaczęła chodzić coraz głośniej. Doszedłem do wniosku że kończy się jej żywot, a że przy zakupie dostałem drugą pompę paliwową postanowiłem ją wymienić. Jednak po wymianie silnik zaczął przerywać na wysokich obrotach. Po przeczytaniu kilku tematów z forum wywnioskowałem że mogę mieć do czynienia z tanim zamiennikiem który nie podaje odpowiedniego ciśnienia na wtryski. Wróciłem więc do starej pompy, lecz od tego momentu mam problemy z odpaleniem. Na gazie chodzi bez problemu a na benzynie nie jestem w stanie nawet zapalić. Po przekręceniu kluczyka słychać jak pompuje i podaje paliwo na listwę wtryskową. Czy ktoś wie co może być przyczyną?
ruszti - Pon Wrz 30, 2013 22:55
Może zapchany filtr paliwa ?
mooker - Pon Wrz 30, 2013 23:06
Niestety nie, sprawdziłem to. Czy możliwe że padło coś w komputerze?
ruszti - Pon Wrz 30, 2013 23:10
Ale to na benzynie rozrusznik kręci , kręci i silnik nie łapie nawet na chwile tak ?
I czy filtr paliwa był pełny benzyny jak go sprawdzałeś ?
mooker - Pon Wrz 30, 2013 23:13
Dokładnie tak. Muszę odpalać w trybie awaryjnym na gazie. Filtr był pełny.
ruszti - Pon Wrz 30, 2013 23:22
Na tą chwilę to przychodzą mi do głowy bezpieczniki może któryś padł . Sprawdź te pod maską , i w kabinie może któryś jebnął u mnie przy wymianie radia strzelił bezpiecznik od centralnego chyba byłby za duży zbieg okoliczności żeby coś z układu zapłonowego padło .... apropo odpalania na gazie awaryjnie to mi gazownik powiedział raz, że można ale jest jakiś limit , potem trzeba coś wyzerować chyba
|
|