|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
![](images/print.gif) |
Zloty ogólnopolskie - Łódź i okolice - wspinaczka do Zakopca na Zlot - piątek
MARGOS - Wto Paź 01, 2013 06:49 Temat postu: Łódź i okolice - wspinaczka do Zakopca na Zlot - piątek Halo łódzkie,
O której startujemy w piątek na Zlot?
Wiem że wybierają się Harry i Ewelina jako nasza ekipa, oraz Osarro z Anią.
Czy ktos jeszcze wyrusza, ewentualnie podłącza się po drodze, np Bełchatów?
A może północ Polski będzie stała w łódzkich korkach w drodze do Zakopca?
osarro - Wto Paź 01, 2013 09:12
Myślę że około 7-8 rano można się ruszyć...chyba że są inne propozycje
Harry - Wto Paź 01, 2013 09:24
ja bym proponował po 7 jakoś ruszyć, o której jest zakwaterowanie ? żeby Ania i Oskar z małym się nie błąkali po Zakopcu
MARGOS - Wto Paź 01, 2013 10:00
Oskar mówił że ma duże R to im od razu pokój nie potrzebny, dadzą radę. Poza tym wymontował tylna kanapę, wyściełał dywanem i urządził pokój dla Patryka z mata edukacyjną na środku
Myślę że wyjazd trzebaby było tak zaplanować żeby się na korki nie nadziać największe.
Kruszan ma się też określić o korej wyjeżdżają i by się dołączyli około Kamieńska.
kruszan - Wto Paź 01, 2013 12:22
hejka,
w zależności jak Ania Oskar i maleństwo by to znieśli, uważam, że lepiej ruszyć rano i to przed korkami - 5? 6? 7? ode mnie jest 350km, z Łodzi troszkę dalej, trzeba liczyć te 4,5 godzin spokojnej jazdy zależnie od korki na Zakopiance, byłem w górach tydzień temu i wcale mniejszego ruchu nie było, a niby koniec września... - więcej dnia pozostaje do dyspozycji, jakiegoś zwiedzania itp. bo rozpoczęcie zlotu dopiero wieczorem, doba pewnie jak to w hotelach 13-14 ?
osarro - Wto Paź 01, 2013 14:07
myślę że 7 rano to max i wcześniej nie ma co droga to 363 km chyba że ominiemy wszystkie głowne ulice i polecimy wioskami ciut wolniej ale bez korków to będzie 320 km jechałem już tak do Krakowa lub w Dąbrowie Górniczej odbić na Olkusz żeby ominąć największy kocioł ale myślę że i tak będzie w miarę o tej godzinie.
kruszan - Wto Paź 01, 2013 14:17
nie wiem gdzie jest to 320km - hmmm... dwie opcje wg. mnie wchodzą w grę, albo przez Olkusz - jedziemy za darmo bez płatnej, ale wolniej i trzeba na radary uważać albo płatną, szybciej ale drożej, bo 3Cia opcja przez Wadowice itp. to drogi tam zapchane i nie opłaca się marnować czasu i nerw.
ok, my się dostosujemy i w kamieńsku dołączymy
MARGOS - Wto Paź 01, 2013 15:09
Myślę że najrozsadniej jechać przez Olkusz. Bo autostradą wcale nie zawsze jest szybciej. Wyjazd ok 7 mej!
Harry - Wto Paź 01, 2013 19:38
to wyjad 7 po 7 i jazda przez olkusz
MARGOS - Wto Paź 01, 2013 22:29
Harry, określcie się gdzie będziecie, najlepiej jakbyśmy Was zgarnęli z Myśliwskiej po 7-mej. I następnie na parkingu przy Calafiorze przy Kolumny spotkamy się z Osarrami.
Później na trasie w okolicach Kamieńska dojadą Kruszany i dalej jedziemy przez Olkusz na Kraków i Zakopane.
Ktoś ma jakieś inne sugestie?
Harry - Sro Paź 02, 2013 09:51
my będziemy na myśliwskiej, żebyście nie jeździli po całej łodzi
kruszan - Sro Paź 02, 2013 14:35
ok, więc wszystko jasno i klarownie
MARGOS - Sro Paź 02, 2013 22:17
I o to chodzi Harry!
Jak wyjedziemy z Łodzi na Tuszyn damy znać Kruszanom, by się zbierali na Kamieńsk.
|
|