|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [Honda Civic] Problem z rozruchem
Bartosz18041982 - Czw Paź 24, 2013 07:26 Temat postu: [Honda Civic] Problem z rozruchem Witam,
Jestem posiadaczem Hondy Civic z silnikiem Rovera 2.0iDT. Na dniach pojawił się problem z odpalaniem. Najczęstrszy objaw to charakterystyczne "tstyk" przy odpalaniu, tak jakby brakowało mu prądu. Zapalam jeszcze raz to ładnie odpali lub lekko obróci i nie odpali. Za trzecim razem zawsze odpali. Dodam, że jak już odpali o go zgaszę to póżniej już bez problemu odpala. Akumulator sprawdzałem, jest ok. Ostatnio przykręcałem osłonę silnika i dość mocno podniosłem prawy przód samochodu. Po tej naprawie osłony pojawił się ten problem, moze to nie jest istotne a może takie przechylenie samochodu mogło wpłynąc na ten problem. Odpowietrzyłem filtr paliwa. Do tego czasu nie miałem problemów z odpalaniem. Z góry dziękuje za pomoc.
Remigiusz - Czw Paź 24, 2013 11:26
Bartosz18041982, Wymień Bendix w rozruszniku Lub walnij kilka razy młotkiem w niego to pomoże na jakiś czas
Zacina się rozrusznik i nie kreci silnikiem, normalna rzecz Jak dobrze pamiętam koszt takiej naprawy chyba 70zl w punktach regeneracji rozruszników lub zrób to sam wyjdzie o polowe taniej
Mam tan sam problem teraz 45 już od roku Trzeba się przyzwyczaić ze czasem trzeba kilka razy kręcić kluczykiem aż zaskoczy rozrusznik, ale u mnie to tylko jest na pierwsze odpalanie jak już raz odpaliłem to już w 80% zaskakuje za każdym razem
W 220 oddałem do firmy która regeneruje i dostałem roczna gwarancje i koszt był 70zl i problem z głowy
|
|