Zobacz temat - [R75] Nie zamyka się klapka od zapalniczki.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Nie zamyka się klapka od zapalniczki.

dodinho - Sob Lis 02, 2013 01:15
Temat postu: [R75] Nie zamyka się klapka od zapalniczki.
Mam problem z zapalniczką. Po otwarciu nie mogę jej zamknąć. Raz na ok. 20 prób się udaje. Miał ktoś już taki przypadek? Jak to wymontować żeby nic nie uszkodzić?
juraz - Sob Lis 02, 2013 13:28

Mialem taki przypadek niestety moje zdolnosci manualne doprowadzily do ulamania sie zamkniecia i musiale kupic nowa prawdopodobnie spadla jedna ze sprezynek ktore tam sa najlepiej chyba bedzie wyciagnac cale gniazdo zapalniczki i sie z tym pobawic mi sie nie chcialo i efekt byl jak wyzej.
alpacino - Sob Lis 02, 2013 15:41
Temat postu: [R75] Nie zamyka się klapka od zapalniczki.
jakiś czas temu miałem podobnie,nie wiem jaki to ma związek ,być może to przypadek ,ale wypiąłem i założyłem z powrotem maskownicę przycisków grzania foteli, rolety ,esp i o dziwo to pomogło :o zapalniczka się zamyka za każdym razem
Być może jakiś paproch podszedł i tyle ...

dodinho - Sro Lis 06, 2013 00:29

ok, tylko jak tą całą zapalniczkę najprościej wyjąć? Trzeba wyciągać jakieś inne elementy aby ją bezpiecznie wyjąć?
longer86 - Sro Lis 06, 2013 09:28

miałem to ustrojstwo w ręce , rozmontowałem wszystko, ale z całej tej czarnej obudowy, nie udało się nijak wyciągnąć zapalniczki, chyba że ktoś ma jakis sposób
dodinho - Sro Lis 06, 2013 13:12

longer86 napisał/a:
rozmontowałem wszystko,

Jak się do tego zabrać? W którym miejscu zacząć, tzn. gdzie odkręcić/podważyć itp.? Często używam w aucie GPSa i irytuje mnie to strasznie :(

longer86 - Sro Lis 06, 2013 22:09

wyciągnąć radio, odkręcić panel sterowania nawiewem, wyciągnąć maskownicę gdzie są lub nie ma przyciski od grzania foteli itp. i ostatecznie wyciągnąć resztę czyli cały dół (popielniczka, zapalniczka, uchwyt na kubek)to jest całość przynajmniej tyle wiem ja
dodinho - Sro Lis 06, 2013 22:40

longer86 napisał/a:
wyciągnąć maskownicę gdzie są lub nie ma przyciski od grzania foteli

są, są :) dzięki za odp.

Alex_Tom - Czw Lis 07, 2013 00:28

Tu jest coś chociaż troszkę o wyjęciu zapalniczki:
http://forum.roverki.eu/v...ght=zapalniczka

jak nie możesz zamknąć klapki to mógł Ci się połamać taki zatrzask wielkości połowy paznokcia. Taki kołeczek na trójkącie. :) Jest on po lewej stronie zapalniczki i jeździ razem z zapalniczką gdy się wysuwa lub wsuwa. Zamknięcie zapalniczki następuje gdy ten zatrzask zaczepi się z.. czymś, nie pamiętam :oops: