|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] śilnik gaśnie w deszcz
Pawel_416 - Sro Lis 06, 2013 20:05 Temat postu: [R416] śilnik gaśnie w deszcz Chciałbym się zapytać dlaczego tak się dzieje,gdy wjadę nawet w małą kałużę obroty nagle spadają,i silnik moment gaśnie,dlaczego?
Zaledwie rok temu tego nie miałem,nawet specjalnie wjeżdżałem znacznie w większe kałuże i nic mu się nie stało,teraz popadało i problem jest,co mogę zabezpieczyć?
dawid257 - Sro Lis 06, 2013 20:08
byc moze problem polega na tym ze gdzies leci woda na cewke.ona jest tam od tylu silnika pod kolektorem takze nie powinno raczej lecic chyba ze utopisz auto w jakiejs glebokiej kaluzy ale watpie, a reszta elementów układu zapłonowego to juz na górze jest wiec myśle ze problem z cewce
Pawel_416 - Sro Lis 06, 2013 20:12
cewkę zapłonową wymieniłem dwa tyg temu na nową,razem z palcem
ale nie rozumiem wjechałem do kałuży gdzie zaledwie miała 30cm na 30cm,głęboka może była na 5cm,z resztą dla sprawdzenia wjechałem w kolejną w nawet mniejszą i padł mi na środku drogi
Sirk - Sro Lis 06, 2013 20:30
Pawel_416, jakiej firmy cewka? Może jakaś felerna?
Pawel_416 - Sro Lis 06, 2013 22:04
ja chyba nie rozumiem,ale mi chodzi o tą kopułkę z palcem zapłonowym przy kolektorze ,innej nie wymieniałem.A jakieś innej cewce piszemy,to proszę o jakieś zdjęcie,będę wdzięczny.
pozdrawiam.
Tomi1 - Sro Lis 06, 2013 22:26
to nie cewka tylko kopułka a cewke znajdziesz na końcu przewodu wysokiego napięcia nie tych czterech do świec tylko tego piątego co idzie za silnik
sTERYD - Sro Lis 06, 2013 22:39
Cewka jest fabrycznie tak umiejscowiona, ze woda rozchlapywana przez koła nawet z małych kałuż na nią chlapie stąd problemy w tych autach. Pozostaje przenieść cewkę w lepsze miejsce. Temat omawiany do znudzenia od zarania klubu.
Szukanie nie boli. Zamykam
|
|