|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] Zimny nawiew z kratek gdy cały ciepły idzie na szybę??
pavelj - Sob Lis 16, 2013 21:35 Temat postu: [R25] Zimny nawiew z kratek gdy cały ciepły idzie na szybę?? Witam
Ustawiam pokrętło ciepła na max.
Nawiew na szybę.
Na szybę idzie ciepłe powietrze, zaś przez kratki wentylacyjne
leci jakby na "1" biegu zimne powietrze.
Wiem , że można ustawić że przez środkowy kanał leci zimne powietrze z pominięciem
narzewnicy.
Ja mam suwak przesunięty w pozycję "zamknięty" dolot zimnego poweitrza z zewnątrz.
Czy można w łatwy sposób dostać się do tego kanału z zimnym powietrzem i go lepiej uszczelnić?? U mnie chyba nie jest szczelny.
NoPE - Sob Lis 16, 2013 22:37
Z tego co wiem to tak po prostu jest to rozwiązane. Żadnej nieszczelności tu nie ma.
Kiedy przesuniesz lewy suwak w prawo (na kropkę), zamykasz dopływ na kratki i leci przez tylko na szybę.
Chyba, że chodzi Ci o coś innego.
pavelj - Sob Lis 16, 2013 22:50
Jak przesuwam nawiew na kropkę, to nadal leci zimne powietrze przez kratki.
Zdaje mi się, że mam nieszczelność. Tylko gdize??
Svirus - Wto Lis 19, 2013 08:36
a ułożenie linki? może klapa się nie domyka albo linka jest zerwana/ rozciągnięta?
pavelj - Wto Lis 19, 2013 09:52
JA najchętniej zatkał bm ten wlot.
Jak rozbiorę ten panel na którym są pokrętła i suwak to dostanę się do tej linki??
MD - Wto Lis 19, 2013 11:43
Panowie!
Rover ma coś takiego, jak "zimny nawiew na kierowcę podczas nagrzewania samochodu".
Warunkiem jest, aby suwak lewy nie był przesunięty w kierunku ikony strzałki na człowieczka, a na kropkę. Otworzenie kratek poprzez lewą pozycję w/w przełącznika powoduje to, iż ze środkowe zyskują nadmuch zimny. Poza tym trzeba pamiętać, że aby mieć pełne grzanie z kratek w przy fotelach, to przełącznik regulacji musi wskazywać fotel z dwiema strzałkami (strefa dolna i górna).
Ten mieszany to wcale nie są wszystkie kratki + szyba, tylko część nawiewów i szyba.
Jeśli słabo wytłumaczyłem, to polecam przejrzeć instrukcję Rovera w PDFie.
|
|