Zobacz temat - [R45] Kilka pproblemów z R45

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Kilka pproblemów z R45

dawidmdj - Sro Lis 27, 2013 15:57
Temat postu: [R45] Kilka pproblemów z R45
Cześć!

1. Czy n a nakrętkach do kół też macie takie metalowe srebrne nakładki? Jaki jest rozmiar klucza do nich?

2. Gdy samochód stał ok. 2 tygodniu nieodpalany , rozładował się całkowicie akumulator. Co może pobierać prąd?

3. Nawiew nawet na poziomie 4 słabo działa. Zapchany filtr kabinowy czy co może być jeszcze przyczyną?

bociannielot - Sro Lis 27, 2013 16:41

dawidmdj napisał/a:
2. Gdy samochód stał ok. 2 tygodniu nieodpalany , rozładował się całkowicie akumulator. Co może pobierać prąd?
moim zdaniem moze sie rozladowac po 2 tygodniach przy takich temperaturach
bizon - Sro Lis 27, 2013 16:56

dawidmdj napisał/a:
1. Czy n a nakrętkach do kół też macie takie metalowe srebrne nakładki? Jaki jest rozmiar klucza do nich?

a tak trudno zmierzyc suwmiarką

dawidmdj napisał/a:

a tak trudno zmierzyc miernikiem

dawidmdj napisał/a:
3. Nawiew nawet na poziomie 4 słabo działa. Zapchany filtr kabinowy czy co może być jeszcze przyczyną?

Troche za slabo sprecyzowane. Czy tylko slabo dmucha, a silnik dmuchawy chodzi dobrze tzn glosno?? czy silnik tez slychac zeby slabo pracowal??

Remigiusz - Sro Lis 27, 2013 17:50

dawidmdj,

1. Tak na tych metalowych były srebrne nakładki klucz do kol jest 19mm w Roverach :mrgreen:

2. Jaki akumulator nowy czy stary, ale jak już ma kilka lat to bardzo możliwe :wink: Mi w 220 trzy letni akumulator w mrozy np już nie trzymał nawet kilka dni :mrgreen:

3. W sesnie co slabu dmucha cieple powietrze czy w ogóle słabo dmucha ? Inne biegi wentylatora sprawne ?

dawidmdj - Sro Lis 27, 2013 19:47

akumulator jest nowy. problem jest tylko w warsztacie zeby odkrecic te sruby...
dmuchawa slychać normalnie. zimne cieple bez roznicy, ale bardzo słabo wieje.

Remigiusz - Sro Lis 27, 2013 19:53

dawidmdj, Jak ktoś te nakładki pogiął bo źle nałożył klucz to się potem nie ma co dziwić ze są problemy :) Ja mam dwie takie co ciężko jest nałożyć klucz ale i tak się daje odkręcić :)

Wymień filtr kabinowy w takim razie :) I odkurz wneke po nim :)

Jak nowy akumulator to miernik w łapę i sprawdź co ciągnie prąd, może tez być wina alternatora ze diody padły :neutral: Nowe aku powinno długo trzymać nawet na mrozach spokojnie z miesiąc mógł by stać i ma odpalić.

dawidmdj - Sro Lis 27, 2013 20:05

dobra dzięki. co do śrub to pozostaje mi tylko kupić nowe nakrętki najlepiej.
bizon - Czw Lis 28, 2013 08:30

wykrec jeszcze dmuchawe, w nogach pasazera od dolu 3 sruby i wyczysc tam z lisci i innych dupereli.