Zobacz temat - [Rover 420 Si Lux] Szarpanie silnika do 2 tys obrotów.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [Rover 420 Si Lux] Szarpanie silnika do 2 tys obrotów.

Patriko2009 - Pon Gru 09, 2013 10:38
Temat postu: [Rover 420 Si Lux] Szarpanie silnika do 2 tys obrotów.
Witam wszystkich. Mój problem polega na tym iż Rover szarpie tak delikatnie to 2 tys obrotów jak ruszam ale to tak dwa góra 3 szarpnięcia i tam samo jest jak puszcze gaz. Czytałem trochę na forum i wymieniłem świece, przewody, wymieniłem filtr paliwa ale problem nadal sie pojawia.Dzieje się to na rozgrzanym silniku jak i zimnym. Przy tym jeszcze zaobserwowałem że silnikiem szarpie tak delikatnie nie chodzi tak równo tylko lekko nim poszarpuje w odstępach 4 sekund lecz zaznaczę przy tym iż wskazówka obrotów nie drga. Macie jakieś pomysły???? Co mogę zrobić?Mój ROver to 420 Si lux 2.0 benzyna 136 km.Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Markzo - Pon Gru 09, 2013 17:16

odepnij sondę lambda i pojeździj trochę. Czy na wyższych obrotach też szarpie? czy tak do ok 3000obr a potem do końca czysto idzie?
Patriko2009 - Wto Gru 10, 2013 21:55

Szarpie jedynie do 2 tys powyżej jest ok.
Micros - Wto Gru 17, 2013 12:12

Sprawdź wtryskiwacze benzynowe. U mnie któryś delikatnie leje i też delikatnie strzela na biegu jałowym, natomiast na gazowej listwie wtryskowej chodzi jak u zegarmistrza.