|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] trzeszczy prawe przednie koło
komoss - Sro Gru 11, 2013 17:59 Temat postu: [R25] trzeszczy prawe przednie koło Witam.Mam problem.Otóż trzeszczy mi prawe przednie koło.Trzeszczy jak jade do przodu i do tyłu.Wymieniłem tarcze na nowe i klocki z obu stron.Zakładam koło jade i po kilku kilometrach znowu trzeszczy.Najlepsze jest to że jade kilka kilometrów zaczyna trzeszczeć po chwili przestaje jade jade i znowu zaczyna trzeszczć.Dodam że 9 miesięcy temu auto bralo udział w kolizji (uszkodzony cały przód) po naprawie po kolizji auto przeszło przegląd i ustawiono zbieżność kół na stacji diagnostycznej czyli nic z osią się nie stało.Niewiecie co to może byc?
lukasz17 - Sro Gru 11, 2013 18:21
kolego moze dolny sworzen sie zaciera u mnie bylo tak samo tak trzeszzal piszczal jeden sposob to wzasc strzykawke zigla i wpuscici w dolny troche oleju jak nie przestanie to w gorny i bedzie wiadomo chyba ze podniesc kolo i rozlaczyc sworznie i wtedy bedzie wiadomo
Drwal85 - Sro Gru 11, 2013 19:28
sprawdź przegub zewnętrzny
komoss - Sro Gru 11, 2013 20:00
ok w sobotę zajrzę w przeguby i napisze czy własnie to jest przyczyną. dzieki za podpowiedź
zdzichu - Sro Gru 11, 2013 22:54
Spróbuj go rozbujać na parkingu, może coś będzie słychac. Następnie kręć kierownicą w jedną i drugą stronę (jak będziesz miał pomoc to można jednocześnie kręcić i bujać)
demin - Pią Gru 27, 2013 21:48
komoss, pozwolisz, że podepnę się pod Twój temat Otóż w moim R25 1,4 benzyna 2000r. ABS również jest przegub do wymiany. Mógłby ktoś powiedzieć ile powinien mieć zębów, średnicy itp lub zapodać linka do jakiegoś dobrego na Allegro?
|
|