|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - zakup tel przez allegro telefonu
hertz25 - Sob Gru 21, 2013 10:14 Temat postu: zakup tel przez allegro telefonu siemka licytowałem tel na allegro ktoś mnie przelicytowal ,ale zaraz potem zadzwonila mila pani ze jak chce to mogę go kupic bo ten co wygral zrezygnowal ,zgodziłem się na to pieniądze zaraz wplacilem .Obiecala ze na wtorek będę miał wysle kurierem niestety nic niotrzymalem w sumie przed swietami to może się nie wyrobili zadzwoniłem do sprzedającej przeprosila i na srode powinien być no i tak minely dni i nadal czekam pisze emaile to raz czy dwa razy odpisali ze wyslane i tylko proszę się niemartwic heh dopytać się chciałem przez tel jakim kurierem wyslali i nr paczki to sam się dopytam kuriera kiedy można się spodziewać paczki ale takiej informacji nieotrzymalem trochę to pogmatwane dziś dzwoniłem to już tel nieodbieraja ale co można zrobić dalej jeśli mi niewyslali telefonu gdzie to zglosic tylko na policje ?
bociannielot - Sob Gru 21, 2013 10:33
hertz25, i co przedpłatę zrobiłeś, tak bez żadnej aukcji .
hertz25 - Sob Gru 21, 2013 10:40
zazwyczaj kupuje i proszę o wysylki za pobraniem ale zaryzykowałem i wplacilem pieniądze no ale co można zrobić teraz ?
Pawkaz - Sob Gru 21, 2013 10:57
Czekać i chyba tylko pozostaje zgłoszenie na policje.Kiepsko to wygląda.
Swoją drogą wnerwia mnie allegro, a właściwie opcja ze snajperem.Ktoś uczciwie licytuje, nawet kilka dni, a tutaj sekunde przez nastepuje "strzał" i po rybie.
hertz25 - Sob Gru 21, 2013 11:12
no to wiec poczekam jeszcze trochę a jak nie to zglosze ciekawe czy jest jakas szansa odzyskania pieniędzy
Pawkaz - Sob Gru 21, 2013 11:59
Zawsze możesz jeszcze wysłać emaila do osoby, ktora wygrała z pytaniem czy zrezygnowała.Wtedy będziesz wiedział na czym stoisz.
Ciufa - Sob Gru 21, 2013 12:16
Pawkaz, a skad on ma wiedziec kto wygral
hertz25, na twoim miejscu zglosilbym to jak najszybciej na policje
Pawkaz - Sob Gru 21, 2013 14:15
Ciufa napisał/a: | Pawkaz, a skad on ma wiedziec kto wygral |
Jest lista licytujących, ale kurna sprawdziłem i jest podana tylko pierwsza i ostatnia litera nicku.
hertz25 - Sob Gru 21, 2013 14:48
kiedyś była taka możliwość żeby napisac do osoby która wygrala teraz niema jak
Ciufa - Sob Gru 21, 2013 16:03
Pawkaz napisał/a: | jest podana tylko pierwsza i ostatnia litera nicku. |
od kilku lat juz
Kozik - Sob Gru 21, 2013 17:46
hertz25, pisz pytania do sprzedającego przez allegro i licz na to że Ci odpisze, jeśli Ci odpisze to przynajmniej będzie jakiś ślad że faktycznie była taka rozmowa, poza tym był przelew z Twojej strony i jak myślę masz też potwierdzenie, jeśli to nie jest zatwardziały oszust to bądź dobrej myśli
dobryziom - Sob Gru 21, 2013 17:55
pytanie czy to w ogóle zadzwoniła pani sprzedająca telefon na tej aukcji... założę się że nie
witgut - Sob Gru 21, 2013 18:29
dobryziom napisał/a: | pytanie czy to w ogóle zadzwoniła pani sprzedająca telefon na tej aukcji... założę się że nie |
Właśnie by zapobiec takim telefonom od osób postronnych utajone zostały nicki licytujących.
Osoba niebędąca sprzedającym nie pozna danych licytujących.
Więc o co się zakładamy dobryziomie
szoso - Sob Gru 21, 2013 19:54
To jest sprzedaż poza aukcją, więc wszystko jest możliwe, ja bym na to nie poszedł nigdy.
Jeśli babka faktycznie zrobiła cię w jajo to dałeś się podejść jak dziecko, teraz nawet i allegro się wypnie na ciebie.
Ciufa - Sob Gru 21, 2013 23:19
witgut, ja bym nie byl taki pewny ze to osoba sprzedajaca dzwonila, mogla dac dane innej osobie i razem zrobili przekret
hertz25 - Nie Gru 22, 2013 02:43
dzis cos się ruszylo wrescie dostałem meila ze paczka wyslana przez kolege oczywiście miało być kurierem ale pomylil się i wyslal poczta i powinna dojść do wtorku tak mnie zapewniają
tronsek - Nie Gru 22, 2013 08:03
Poproś o nr przesyłki, sprawdzisz sobie jej status i wtedy będziesz miał pewność czy wysłali.
bizon - Nie Gru 22, 2013 09:54
tez tak kiedys mialem to poprosilem o ponowne wystawienie na kup teraz i od razu klikalem. a spzedajacy nie musi podwojnie placic bo mozna wystapic do allegro a anulowanie kosztow wlasnie ze wzgledu na wycofanie sie kupujacego
SyntaX - Nie Gru 22, 2013 09:58
A masz nr tej paczki bo tak to mogą sobie pisać co chcą.
Mi zrobili kiedyś taki wałek że przysłali uszkodzony telefon za pobraniem.
Pomimo spisania protokołu z listonoszem nic nie zdziałałem.
Godzina odbioru telefonu 8:17 godzina spisania protokołu 10:30 bo nie zdążyłem wybiec za listonoszem.
Sąd uznał że do uszkodzenia mogło dojść w tym czasie i 900zł w plecy + około 300zł kosztów sądowych.
Facet niby miał 3 świadków jak pakował telefon że był sprawny.,
hertz25 - Nie Gru 22, 2013 10:45
no wlasnie ciagle o to prosiłem w emailach o nr paczki i jakim kurierem wyslane zostało to teraz przez pomylke poczta wyslane jest podobno i dziś proszę o dowod ze zostało wyslane hm zobaczymy może odpisze
toksyn - Nie Gru 22, 2013 11:08
No oby cała sprawa została rozwiązana w pozytywny sposób.. allegro czy nie, ja jak kupuje telefon to tylko i wyłącznie odbiór osobisty.. tak samo przy sprzedaży - właśnie by uniknąć takich sytuacji
no ale trzymam kciuki, pochwal się co kupiłeś
siemion_ - Nie Gru 22, 2013 11:30
Toksyn napisał/a: | No oby cała sprawa została rozwiązana w pozytywny sposób.. allegro czy nie, ja jak kupuje telefon to tylko i wyłącznie odbiór osobisty.. tak samo przy sprzedaży - właśnie by uniknąć takich sytuacji |
we wtorek zakupilem telefon na allegro, kase wysłałem w środę a w czwartek kurier był u mnie. Nie ma reguły. To już trzeci mój telefon który kupiłem przez neta.
dobryziom - Nie Gru 22, 2013 11:35
witgut napisał/a: | dobryziom napisał/a: | pytanie czy to w ogóle zadzwoniła pani sprzedająca telefon na tej aukcji... założę się że nie |
Właśnie by zapobiec takim telefonom od osób postronnych utajone zostały nicki licytujących.
Osoba niebędąca sprzedającym nie pozna danych licytujących.
Więc o co się zakładamy dobryziomie |
nie takie już rzeczy widziałem... na allegro działają dobrze zorganizowane małe grupki które koszą na prawdę duże pieniądze na takich przekrętach i nikt nie jest w stanie dobrać się im do D. Co lepsze allegro przymyka oko do puki pałaca prowizje ... poszukaj sobie w necie jest full tematów na ten temat a te ukrywanie nicków? nawet na youtube znajdziesz jak je sprawdzić
bizon - Pon Gru 23, 2013 08:37
Cytat: | nie takie już rzeczy widziałem... na allegro działają dobrze zorganizowane małe grupki które koszą na prawdę duże pieniądze na takich przekrętach i nikt nie jest w stanie dobrać się im do D. Co lepsze allegro przymyka oko do puki pałaca prowizje ... poszukaj sobie w necie jest full tematów na ten temat a te ukrywanie nicków? nawet na youtube znajdziesz jak je sprawdzić |
no ale to akurat idzie sprawdzic czy dane podane do przelewu w mailu pokrywaja sie z danymi wystawiajacego przedmiot. co nie zmienia faktu ze i tak nie ma potwierdzenia w postaci wygranej aukcji
hertz25 - Sob Gru 28, 2013 20:40
tel doszedł uff tylko słuchawek zapomnial wyslac następnym razem za pobraniem kupie tel bo tak to tylko człowiek się denerwuje
bociannielot - Nie Gru 29, 2013 19:51
hertz25, albo chociaż wygraj aukcję
|
|