|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r200] problem z sprzęgłem po wymianie skrzyni
zipen - Pon Sty 06, 2014 15:27 Temat postu: [r200] problem z sprzęgłem po wymianie skrzyni Witam. Jestem po wymianie skrzyni biegów w moim roverze. Wymianą zajął się moj znajomy, przed wymianą rover ruszał z miejsca jak szalony trosze więcej gazu i od razu palił gumy, sprzegło brało mniej więcej z połowy. Podczas wymiany stwerdził że okładzin sprzęgła jest jeszcze wystarczająco. Niestety po wymianie sprzęgło bierze dosłownie z samej góry , niemożliwe jest dynamiczne ruszenie. Dzisiaj zrobiłem test postawiłem auto pod górką, zaciągnąłem ręczny na 3 ząbki i próbowałem ruszyć w rezultacie auto stało w miejscu obroty rosły i zadymiło się spod maski. Co może być przyczyną sprzęgło do wymiany???
robsson78 - Pon Sty 06, 2014 17:03 Temat postu: Re: [r200] problem z sprzęgłem po wymianie skrzyni
zipen napisał/a: | Niestety po wymianie sprzęgło bierze dosłownie z samej góry |
Dziwne.. tam jest przecież samoregulator.
sTERYD - Pon Sty 06, 2014 21:17
A łapa chodzi luźno? Pewnie znajomy jej nie ruszal jak robił skrzynie
zipen - Wto Sty 07, 2014 21:45
to znaczy?? co sprawdzić
sTERYD - Wto Sty 07, 2014 21:50
czy łapa sprzęgła chodzi luźno. Poszukaj pod hasłem łapa sprzęgła. Często się zaciera i są problemy ze sprzęgłem. Jak była skrzynia wymontowana i leżała niewiadomoile nie ruszana, to i łapa może nie chodzić za lekko.
zipen - Czw Sty 09, 2014 21:16
ale łapa sprzęgła to jest to co "popycha sprzęgło"? i to jest w tym sprzegle w tym nowym?
mirwin - Pią Sty 10, 2014 07:28
Tu masz rysunek.
Łapa to nr 10 i ona lubi sie zacierać.
|
|