|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Pytanie o wymianę termostatu
szafa - Sro Sty 08, 2014 11:08 Temat postu: [R620] Pytanie o wymianę termostatu Mam pytanie do osób które samodzielnie wymieniały termostat w swoich sdi. Czy jest jakiś sposób aby dobrać sie do tego cholerstwa bez rozbierania całego przodu bo patrząc od góry to za dużo miejsca na ręce żeby do niego sięgnąć to tam nie ma?
R.E.D. - Sro Sty 08, 2014 12:20
standardowo rura intercoolera i chyba puszke filtra wyjmowalem, ale nie pamietam czy bylo to potrzebne bo sie poluzowala odkrecilem tez bodajze wizake z mocowaniami i wyjalek kilka wtyczek zeby dala sie ja "zawiesic" na silniku co by sie nie platala po rekach nie kojarze czy wentylator tez wyjmowalem
chlodnice mozna czyms plaskim zaslonic zeby nie pogiac blaszek kluczem i bez problemu mozna
ogolnie polecam kupic sobie szersze opaski zaciskowe (sruba jest taka sama, ale blaszka ma okolo 1 cm szerokosci) bo nawet jak po latach zardzewieja, to nie gna sie tak
ja jeszcze grzebalem przy wizace, wymienialem uszczelke pod pokrywa i wyciagalem zaslepke egra, ale nie powinno ci to przysporzyc zbyt wielu problemow i zajac duzo czasu
szafa - Sro Sty 08, 2014 20:31
Dzieki. Czekam teraz na termostat i biorę się za wymianę bo wieczorki chłodne
Zobaczymy jak mi pójdzie
|
|