|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Choinka po wyjęciu wtyczki od webasto
Krzysiek15255 - Pią Sty 24, 2014 17:32 Temat postu: [R75] Choinka po wyjęciu wtyczki od webasto Witam. Otóż mam taki problem. Wtyczka webasto nie łączyła więc na zapalonym silniku wyjąłem ją i włożyłem. Webasto zadziałało ale pojawiły się inne problemy Świeci ikona otwarcia klap, centralny nie działa, kontrolka podgrzewania tylnej szyby nie pali się, cały wyświetlacz (duże navi) nie działa także nawet radia nie mogę włączyć.
I jeszcze takie pytanie. Przy wymianie sprzęgła nie odłączałem akumulatora tylko na kablach podłączyłem podtrzymanie bo tak gdzieś wyczytałem. A teraz patrzę w instrukcji z forum i nic nie jest napisane na ten temat. Mogę odłączyć aku na dłuższy czas bez żadnych konsekwencji i czy mogę wykonać jakiś reset komputera bez konieczności wizyty w warsztacie?
sash997 - Pią Sty 24, 2014 17:36
najpierw odłącz tą wtyczke i zobacz czy jest poprawa,akumulator możesz odłączyć bez żadnych problemów
flapjck1 - Sob Sty 25, 2014 10:06
popaliles jakies bezpieczniki odpinajac webasto, ogarnij je i problemy znikna
sash997 - Sob Sty 25, 2014 10:26
odpinając wtyczke od niepracującego pieca niema możliwości spalenia bezpiecznika,piec prawdopodobnie nie zadziałał wtedy tylko zresetowała sie pamięć błędów i ponownie bedzie 3 razy próbował odpalić po czym znów umrze
geffi - Sob Sty 25, 2014 10:37
E tam, mialem to samo, przetnij kabel od k_bus (pomaranczowo_bialy) , oklej koncowki tasma, by niczego nie dotyklay i po problemie.
Pewnie miales dokladane webasto.
Pozdr
sash997 - Sob Sty 25, 2014 14:17
nie trzeba go przecinać,wystarczy z wtyczki wyciągnąć
|
|