Zobacz temat - [R620 SDI] Wymiana świec i uszkodzenia

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620 SDI] Wymiana świec i uszkodzenia

pencammm - Sob Lut 08, 2014 08:26
Temat postu: [R620 SDI] Wymiana świec i uszkodzenia
Witam, zostawiłem swój samochód na wymianę świec. Zapłaciłem 250zł. Pan mechanik uwalił mi odpływ od chłodnicy, skleił na klej. Z jego sklejenia leci mi płyn chłodniczy a do tego przestała mi działać turbina i auta nie ma mocy. Ja to będę egzekwował od niego administracyjnie jednak może wiecie co się stało i czemu taka kolej rzeczy, że turbina przestała działać?

Pan śmiesznie się tłumaczył "plastik był już stary i prędzej czy póżniej zaczeło by kapa, więc z własnej dobrej woli skleiliśmy panu ten odpływ"
Polskie !@!$# buractwo

bioly - Sob Lut 08, 2014 09:41

Ja bym go porzadnie zje*ał , nie mowiac juz o tym ze taka cena to zlodziejstwo
pencammm - Sob Lut 08, 2014 14:24

Profesionalna robota nie ma co

maciej1 - Nie Lut 09, 2014 09:06

Witam

To przy wymianie świec naraził Cie na takie uszkodzenia? Gdzie świece a gdzie chłodnica!? No i ta profeska, rewelacja :(

pencammm - Nie Lut 09, 2014 14:44

To jeszcze mało. Spójrzcie na to: http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

Ropa jak ładnie ucieka

Co z tym jest? muszę się przygotować na jutrzejszą konfrontację.

Pomocy!

[ Dodano: Nie Lut 09, 2014 13:50 ]
Ma ktoś domysły co i jak tutaj?? Pomożcie

[ Dodano: Nie Lut 09, 2014 14:44 ]
Znal alem winowajce wycieku

Powiedzcie mi może ktoś pamięta. Czy ta śruba ma być wkręcona na maksa? Czy jest jakaś podkładka? Ma ktroś może zdjecie?

SyntaX - Nie Lut 09, 2014 15:09

Nie rozumiem tylko po co to tam było ruszane.
Obejrzyj dobrze auto czy nie podmienił sobie kilku części.
Przecież tego się nie rusza do wymiany świec.

pencammm - Nie Lut 09, 2014 21:00

Ja mogę zgadnąc, że to było na zasadzie "Nie wiem jak odkręcić pompę paliwa więc zrobię to metodą prób i błędów" Jutro będę ehzekwował pieniądze za chłodnicę z prawnikiem. Boję się im zostawiać auta, żeby wymienili na własną rękę

[ Dodano: Nie Lut 09, 2014 21:00 ]
prosiłbym na szybko jakby ktoś mógł zobaczyć w swoim roverku czy ta śruba jest dokręcona na maksa czy ma przerwe w moim przypadku jakieś 0\4 mm no i czy ma podkładkę. Niestety na zdjęciach z internetu cieżko mi wypatrzeć