Zobacz temat - [620] Wymiana wtryskiwaczy, można samemu ?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [620] Wymiana wtryskiwaczy, można samemu ?

kataklysm - Sob Mar 15, 2014 02:14
Temat postu: [620] Wymiana wtryskiwaczy, można samemu ?
Witam, problem wałkowałem już w innym temacie, miałem za dużo oleju czyli pewnie leje mi wtrysk (jak to zdiagnozowali koledzy) zmieniłem olej i niby nie przybywa oleju ale przejechałem z 200 km więc nie jestem pewien co do tego a stan to wiadomo, że najlepiej mierzyć w jednym miejscu a staję pod blokiem w różnych miejscach więc nie jestem pewien może z 1mm przybyło a może nie. W każdym razie profilaktycznie chciałbym wymienić wtryski bo ich koszt w używce nie jest duży ~35 zł szuka. Stąd pytanie czy trzeba je jakoś specjalnie ustawiać czy wystarczy wykręcić stare i założyć nowe ? mam dostęp do w pełni wyposażonego warsztatu więc mógłbym to zrobić sam tylko nie wiem czy trzeba je montować w jakiś odpowiedni sposób.
kruszan - Nie Mar 16, 2014 22:18

sama wymiana to nie problem, wtryski należy ustawić u jakiegoś "pompiarza", żeby dawały prawidłowe ciśnienie, potem jeszcze komplet nowych podkładek miedzianych, wężyków przelewowych, grosze
Tandemsdi - Pon Mar 17, 2014 00:08

Ależ kombinacje.. jakby lały Ci wtryski na tyle żeby przybywało oleju to zacznijmy od tego że znacząco odczuł byś to na spalaniu i mocy, dymieniu, pracy silnika itd... Pojeździj, sprawdzaj olej w jednym miejscu i wtedy jak coś będzie nie tak to można próbować z tymi wtryskami a tak to gra niewarta swieczki...