Zobacz temat - Zmiana R214 na R25

Forum Klubu ROVERki.pl

Chcę kupić ROVERka - Zmiana R214 na R25

patryq - Wto Mar 18, 2014 18:56
Temat postu: Zmiana R214 na R25
Chcemy w niedalekiej przyszłości zamienić naszego R214 na R25 a dokładniej z 3D na 5D.
Żona poszukała trochę po necie i rzuciło się coś takiego
ten wygląda zacnie i nawet przystępnie cenowo
http://allegro.pl/rover-2...4056965794.html
Nie wiem tylko czy nie ma w nim haczyka. z opisu wynika że gaz z 2010 roku a butla ma homologację na 10 lat czyli wymieniana?

Chodzi głównie o auto z gazem i ma być 5D.
ewentualnie może być też R200 np:
http://allegro.pl/rover-2...4030296457.html
z tym że ten to już na drugim końcu kraju.

co o nich sądzicie? Może ktoś zna te auta.

paolinio - Wto Mar 18, 2014 20:21

Więc może ja zabiorę głos w temacie tego białego. Przód tego auta nie wygląda najlepiej. Zderzak jest nie spasowany, za drzwiami tylnymi na słupku po lewej stronie jest chyba znaczek rovera, po stronie prawej brak, tył jakoś dziwnie siedzi, a może mi sie zdaje? Pokrowce na fotelach na pewno skrywają niespodzianki- przetarcia tudzież dziury. Ogólnie porażka.
robsson78 - Nie Mar 23, 2014 19:51

Biały.
Przedni i tylny zderzak źle spasowane, jaka przyczyna ?
Zderzak z przodu coś malowane było chyba, czarny wlot tam gdzie kratka, powinien być raczej cały biały.
Maska odstaje.
Tylne lewe światło wyszczerbiony klosz.
Brak emblematu małego ROVER z boku i dużego z tyłu.
Tłumik od diesla.
Wtryskiwacze LPG zamontowane na silniku (czytaj długie wężyki = możliwe problemy z LPG)
Kierownica mocno wytarta albo ktoś miał szorstkie dłonie :razz:

patryq - Nie Mar 23, 2014 22:12

Dzięki za opinie,
niedawno był R25 z silnikiem 1,1 z LPG ale szybko się sprzedał, zanim zdążyłem go obejrzeć.
http://otomoto.pl/rover-25-C30898224.html

Jest też po raz kolejny srebrny z Jelcza Laskowic
http://otomoto.pl/rover-25-C32624255.html
nie wiem co on wart. fotki słabe, brak wnętrza, prawa listwa odstaje słabszy silnik.
jak sprawdzałem parametry to oba mają podobną moc co mój 214 ale znacznie mniejszy moment, czyli będzie mułowato , tym bardziej że docelowo ma dojść LPG.

paolinio - Pon Mar 24, 2014 15:22

patryq napisał/a:
nie wiem co on wart. fotki słabe, brak wnętrza, prawa listwa odstaje słabszy silnik.

To bardzo dobry znak. To znaczy, że auto sprzedaje normalna osoba znaczy właściciel, a nie handlarz. Myśle ,że właściciel tego auta nie specjalnie coś ukrywa choć na zdjęciach widać ,że niektóre elementy są źle spasowane

SEGE - Pon Mar 24, 2014 15:31

Te reflektory z prawej to też dobry znak? ;)
paolinio - Pon Mar 24, 2014 18:00

SEGE, o jakich reflektorach piszesz?
Julek - Pon Mar 24, 2014 19:42

o przednich zobacz jak spasowany przod w ogole po ciemku chyba
patryq - Pon Mar 24, 2014 19:54

W takim razie postaram się znaleźć trochę czasu aby podjechać obejrzeć auto bo mam po drodze z pracy.
SEGE - Wto Mar 25, 2014 14:27

Patryq nawet bym sobie głowy nim nie zawracał ;)
patryq - Wto Mar 25, 2014 18:30

SEGE, a co byś polecił?
ten samochód już od kilku miesięcy przewija się przez różne ogłoszenia, warto by zobaczyć co w nim siedzi i tu napisać.

paolinio - Wto Mar 25, 2014 21:21

Są uszkodzenia więc jest na czym zbijać cenę, jak weźmie go handlarz zrobi go, podniesie cene i wtedy każdy powie, że super auto, a teraz jest be bo reflektor źle zamontowany. Dla ścisłości dodam ,że auto ma 14 lat. :smile:
SEGE - Czw Mar 27, 2014 11:42

Nie widzę sensu kupowania auta, którym jeździł jakiś niechluj. Wnętrze pewnie nie wygląda lepiej niż karoseria. Później takie auto to męczarnia.
bociannielot - Czw Mar 27, 2014 12:14

SEGE napisał/a:
Nie widzę sensu kupowania auta, którym jeździł jakiś niechluj.
no to patrząc z zewnątrz na moje byś się zdziwił w jak dobrym jest technicznie stanie ;-)
SEGE - Czw Mar 27, 2014 12:21

bociannielot, to nie reguła. Ale spójrz na zdjęcia tego R25, wziął byś go pod uwagę?

Tak naprawdę póki nikt go nie obejrzy nie dowiemy się co i jak, ale nie wygląda to obiecująco.

bociannielot - Czw Mar 27, 2014 12:40

Nie, bo cena już sugeruje że nie ma sensu się w to pchac :ok: obejrzec bym mógł jakbym miał z 5km ale tak to dalej bym nie jechał :ok: