|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416]tłok
dawid257 - Sro Mar 26, 2014 17:02 Temat postu: [R416]tłok Panowie jestem właśnie w trakcie wymiany uszczelki pod głowica juz kolejny raz i po zdjęciu głowicy widzę ze mam luzy między tłokami a tulejami takie że jak tak palcami go popycham przód tył to stuka.
czy to normalne w naszych roverkach?? wiem że było to opisywane jako pisston slap..
auto nie bierze jako tako oleju kompresje miał bardzo dobra jak niedawno mierzyłem i ogólnie dobrze chodzi.
pytam bo chciałem wymienić komplet popychaczy bo myślalem ze to stuka właśnie to i teraz juz nie wiem.
miał ktoś taki przypadek?
leszczu - Sro Mar 26, 2014 18:04
Tuleja się rusza czy tłok w tuleji
dawid257 - Sro Mar 26, 2014 20:14
Tlok sie rusza w tulei ma takie luzy jak ruszam tak przod tyl naciskajac na niego. Tuleje raczej w porzadku walem nie ruszam jak glowica zdjeta. Tak ma byc z tym luzem tloka? To normalne jest? Nie bedzie stukal silnik? Bo chcialem wymienic wszystkie popychacze bo mi stukal silnik cos ale jak wymienie i nie ustanie to szkoda inwestowac. Podpowiedzial by ktos jeszcze
sTERYD - Sro Mar 26, 2014 22:56
To norma.
dawid257 - Czw Mar 27, 2014 07:12
to skoro tak mówicie to zakupie komplet tych popychaczy zrobie uszczelke i zobaczymy jak silnik będzie chodził
|
|