|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - [R416] Jakie nagłośnienie ?
TheHumanHero - Czw Kwi 17, 2014 20:40 Temat postu: [R416] Jakie nagłośnienie ? Witam, mam plan zamontować do mojego 416Si przyzwoite audio.
Radio jakie mam to Pioneer mvh-150ui
Głośniki : wszystkie 4 fabryczne
Jakie głośniki byłyby najlepsze? Czy montować wzmacniacz ?
Jak wszystkie glosniki oraz radio podlaczyc do wzmacniacza?
Jeśli chodzi o głośniki to myślałem nad JBL CS-6C na przód , nie mam pojecia co na tył...
Czy oplaca sie montować tweetery , jesli nie ma do nich instalacji
Proszę o pomoc, bo jestem zielony w tym temacie,
Avinle - Wto Maj 20, 2014 21:08
Hmm zestaw odseparowany polecam.
Instalacja glosnikow dwukanalowych wyglada tak iz mamy zwrotnice do ktorej wpina sie teweetery i wofery ostatnio wymienialem naglosnie w swoim R200 i wstawilem u-Dimenson el compe 6 plus wzmacniacz 280W Hifonics 2kanalowy do przodu a i zapomnial bym musisz dodatkowo kupic dystanse z MDF jezeli wymieniasz glosniki z przodu ( niekiedy dodawane sa do zestawow glosnikowych jako gratisy)
Jak podlaczyc glosnik do wzmacniacza to banalne ze zwrotnic ida dwa kable (+) i (-) podlaczamy je odpowiednio do wzmacniacza w tryb stereo a nastepnie kablami RCA z wzmacniacza prowadzimy je do radia. Do tego musisz podciagnac jeszcze od radia do wzmacniacza wzbudzator aby radio i wzmacniacz wlaczalo sie w tym samym momecie (troche zabawy z tym jest)
Zalezy jaki masz budzet do wydania na glosniki. I polecam dodatkowo miec wzmacniacz bo radio nie daje zawsze pelnej mocy a zeby glosniki dobrze graly musza byc dobrze zasilone plus dobrze wygluszone drzwi aby stworzyc taka jak by skrzynie w drzwiach
Mysle ze troche chociaz pomoglem.
|
|