Zobacz temat - Ktoś chętny na wycieczkę do Wielkiej Brytanii? Ja stawiam!

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Ktoś chętny na wycieczkę do Wielkiej Brytanii? Ja stawiam!

Lysack - Wto Kwi 22, 2014 17:04
Temat postu: Ktoś chętny na wycieczkę do Wielkiej Brytanii? Ja stawiam!
Sprawa wygląda następująco:

W najbliższy weekend chciałbym wybrać się w podróż do Wielkiej Brytanii po auto - potrzebuję dawcy części do mojego R :) Okazało się jednak, że moja żona jechać ze mną nie może, bo ma jakieś ważne spotkanie w poniedziałek czy tam we wtorek, a sam z kolei nie chcę jechać, bo po pierwsze we dwójkę raźniej, a po drugie na polskich drogach lepiej mieć kogoś po lewej stronie ;)

Oferuję darmowy przejazd w obie strony:
-do UK jest kilka ofert na blablacar (no może, że ktoś ma jakiś inny pomysł na transport do Wielkiej Brytanii w rozsądnej cenie, tj. poniżej 500zł za dwójkę)
-z powrotem już zakupionym autkiem razem ze mną

Jestem otwarty na wszelkie propozycje - na miejscu lub wracając można będzie coś pozwiedzać, choć wolałbym żeby to nie było zwiedzanie knajp, bo jak mam prowadzić auto, to będzie mi smutno ;)

Możemy też poszukać jakichś części do Twojego R - tam na pewno będą sporo tańsze, a przynajmniej bardziej dostępne :)

To będzie moje pierwsze auto ściągane z tego kraju, więc jeśli ktoś zechciałby się podzielić ze mną swoimi doświadczeniami, to będę bardzo wdzięczny. Plan jest taki, żeby tam podpisać umowę, przyjechać na tamtejszym ubezpieczeniu (można w ogóle?), a następnie wstawić auto do garażu i powoli je sobie rozkręcić.

Przynajmniej taką instrukcję otrzymałem od znajomego - podobno nie ma obowiązku rejestracji sprowadzonego auta, a zarazem nie muszę go wyrejestrowywać, a co za tym idzie oddawać na złom, żeby dostać kwit. Domyślam się, że to może być działanie na pograniczu prawa, ale jeszcze chyba legalne, prawda?