Zobacz temat - [R25/ZR] Całe czerwone tylne lampy

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - [R25/ZR] Całe czerwone tylne lampy

mooker - Pon Maj 12, 2014 23:56
Temat postu: [R25/ZR] Całe czerwone tylne lampy
Witam.
Zastanawiam się nad oklejeniem swoich tylnych lamp folią, tak by w całości były czerwone. Orientuje się ktoś jak z przeglądem po takiej przeróbce? Czytałem że jeśli założy się odpowiednio mocną żółtą żarówkę w miejsce kierunku to nadal będzie świecić na pomarańczowo. Pozostaje problem wstecznego. Co sądzicie o czymś takim?

Tak prezentowało by się to na moim MG.

komarek - Wto Maj 13, 2014 07:38

niezgodne z przepisami, problemy z przeglądem, z miśkami, w razie kolizji itp. - mam nadzieję, że jesteś tego świadomy?
mooker - Sro Maj 14, 2014 14:22

Nie zgodne z przepisami tak jak każda inna ingerencja w lampę, zdymianie itd. a jednak dużo osób jeździ z tak poprzerabianymi lampami. Dlatego chcę obkleić folią, w razie kontroli i problemów z policja zawsze można na szybko usunąć. Jak tylko znajdę chwilę czasu to zobaczę jak to wygląda na samochodzie i pokombinuje z doborem żarówki do kierunków ;)
Markzo - Sro Maj 14, 2014 14:41

mi sie to nie podoba, nie pasuje do niczego ;)
skorpion - Sob Maj 17, 2014 08:22

tez o tym myslałem tylko musze to zobaczyc na zywo:Dpanie ale gdzie tu alu koła ?
mooker - Pon Maj 19, 2014 22:24

Co do koloru świateł w kierunkach to w niektórych samochodach, przy całych czerwonych kloszach, podobno sprawdzają się odpowiednio jasne zielone żarówki albo zastosowanie zielonych szkiełek. Czysto teoretycznie zielony+czerwony= brązowy. A co do alu to czekają na nowy lakier i opony, kwestia tygodnia max ;-)
kostekzmc - Nie Lip 13, 2014 12:30

Jak dla mnie ok, lecz niezgodne z przepisami + połowa osób będzie po prostu naśmiewała sięz tego jeśli o to chodzi ^^, duże grono sądzi że to "zwieśniaczenie" auta xD.
Ale jak kto lubi, sam się tym interesowałem ale mi przeszło xD