|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Lampy przód, brak silniczków do regulacji.
TomP - Pią Maj 23, 2014 15:50 Temat postu: [R416] Lampy przód, brak silniczków do regulacji. Mam problem z przeglądem, brak regulatorów lamp przednich? Można to dokupić? montaż łatwy?
bizon - Pią Maj 23, 2014 16:37
jedz w inne miejsce. ja od 5 lat tego nie mam i nigdy nie sprawdzali a przeglady robilem chyba w 4 miejscach
pelson91 - Pią Maj 23, 2014 16:47
nie prościej kupić całe lampy? np angliki i przełożyć silniczki? na allegro nie ma?
szoso - Pią Maj 23, 2014 18:02
bizon napisał/a: | ja od 5 lat tego nie mam |
No ale silniczki trzymają odbłyśniki na swoim miejscu, bez nich będą latać na lewo i prawo.
Druga sprawa to na silniczkach są śruby do regulacji wysokości, jak bez nich ustawisz światła?
bizon - Pią Maj 23, 2014 20:02
szoso napisał/a: | Druga sprawa to na silniczkach są śruby do regulacji wysokości, jak bez nich ustawisz światła? |
Dawno tego nie robilem ale z tego co pamietam to jakims imbusem sie krecilo
polofix - Pią Maj 23, 2014 20:21
Panowie. Wtrącę się do tematu. U mnie też był problem z przeglądem. Dotyczyło to lewej lampy. I tak jest co roku. A chodzi o to że świeci ona do góry. Tak jak by odwrotnie. Nie oświetla przed samochodem tylko górę. Napewno nie świeci tak jak anglik. Lampy mam oryginalne od tego samochodu. Po zaczepach widać że było coś w tej lampie grzebane. Jest możliwość że odbłyśnik może być odwrotnie założony?
pelson91 - Pią Maj 23, 2014 20:24
jakto odwrotnie?
szoso - Pią Maj 23, 2014 20:42
bizon napisał/a: | Dawno tego nie robilem ale z tego co pamietam to jakims imbusem sie krecilo |
Tak, zielone pokrętło na silniczku od góry.
polofix - Pią Maj 23, 2014 21:20
pelson91 napisał/a: | jakto odwrotnie? |
Nie świeci przed samochodem, ale do góry.
bizon - Sob Maj 24, 2014 07:13
szoso a ten imbus do czego sluzy??
az poszedlem sprawdzic. nie mam silniczkow na bank, nawet nie mam zaslepki jak u kolegi na drugim zdjeciu tylko pusta dziure. wydaje mi sie ze krecilem tym imbusem na czerwono bo innego nie widze. nie wiem czy sie ryla ale przez te wszystkie przeglady wysokosc swiecenia sprawdzali i nigdy nic nie powiedzieli. w czsei jazdy tez nie zauwazylem zeby promien swiatla jakos podskakiwal, nie miga mi nikt dlugimi z naprzeciwka. a czy na przegladach braku silniczkow nie widzieli czy mieli to w d... to nie wiem
szoso - Sob Maj 24, 2014 10:51
bizon, to co pokazałeś to regulacja odbłyśnika lewo-prawo, a to co ja pokazałem na silniku to regulacja góra-dół.
Dobra niech kupi sobie te silniczki i po problemie, bo to groszowe sprawy
|
|