Zobacz temat - [MG ZT] Prosiłbym o opinię

Forum Klubu ROVERki.pl

Chcę kupić ROVERka - [MG ZT] Prosiłbym o opinię

bula3546 - Pon Cze 02, 2014 09:07
Temat postu: [MG ZT] Prosiłbym o opinię
Witam wszystkich,
prosiłbym o opinię na temat n/w MG.
http://allegro.pl/mg-zt-1...4287984711.html

damiwr - Pon Cze 02, 2014 09:19

Daj link do aukcji ;)
bula3546 - Pon Cze 02, 2014 09:29

Poprawione. Sorki, jestem po nocy ;)
damiwr - Pon Cze 02, 2014 09:50

Auto ładne, widać że ktoś się przykłada ;]

Nawet pewnie jest na tym forum.

Foto raczej nie na sprzedaż tylko artystyczne wizje ;)

Należało by poszukać właściciela zadzwonić może ma tutaj konto może będzie można się dowiedzieć więcej...

Ocenić można tylko że zadbane.

Lysack - Pon Cze 02, 2014 11:38

Wydaje mi się, że to ten - rocznik się zgadza, miejscowość też. Jednak nie ładują mi się zdjęcia w pracy, więc ręki uciąć sobie nie dam :)

https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=79945

damiwr - Pon Cze 02, 2014 11:42

niestety foty się nie ładują :(
Lysack - Pon Cze 02, 2014 11:58

To na bank ten sam - przyjrzałem się bliżej i myślę, że nie ma szans na aż taki zbieg okoliczności, żeby nawet instalacja gazowa była dokładnie taka sama :)

Możesz napisać do właściciela przez forum - może uda Ci się jeszcze jakąś małą zniżkę wynegocjować. Przynajmniej ja wolałbym sprzedać swoją perełkę nawet trochę taniej, ale żeby trafiła w dobre ręce :)

komarek - Pon Cze 02, 2014 16:01

auto zadbane, od forumowicza - nie jarać się, sprawdzić, negocjować i kupować :)

EDIT: albo tak jak ja - wymienić 150 maili i pojechać odebrać :D

Satyavan - Pon Cze 02, 2014 18:17

Na fotkach dosłownie igiełka. Bardzo mi się podoba, sprzedający wydaje się być rzetelnym gościem.
qbus88 - Pon Cze 02, 2014 18:57

ładny i dobrze utrzymany. Ale ubogi w wyposażenie. Nie ma tempomatu, o komputerze też nic nie wspomniane. Ale mimo wszystko jakbym szukał to na pewno bym na nim oko zawiesił :)
komarek - Pon Cze 02, 2014 20:13

tempomat można dołożyć, komputer w sumie też, ale ja np. go nie mam i nie narzekam wcale :)
qbus88 - Pon Cze 02, 2014 20:30

dlatego też ten byłby pierwszy w kolejce jakbym teraz szukał ;-)
szylozbi - Wto Cze 03, 2014 09:08

Zgadza się, to auto od forumowicza gandi84. Auto zadbane, osobiście polecam! Na 2 ostatnich fotkach nawet mój poprzedni ZS się załapał :)
bula3546 - Wto Cze 03, 2014 09:43

Dziękuje wszystkim za odpowiedź!
Przepatrzyłem posty użytkowanika gandi84 i trochę się zaniepokoiłem. Pisał coś o remoncie silnika planowanym na 2014 rok, jakieś śrubki i zaciski w cylindrze silnika. Zna historię tego auta i tych usterek?

osarro - Pią Cze 06, 2014 23:26

Jak dla mnie można zobaczyć ale opis taki sam bajkowy jak zdjęcia ;)
Fotki typowo po przeróbce graficznej czyli gów... widać
Spalanie 9-13 LPG :D uśmiałem się po pachy w moim 2,0 V6 11-16L LPG w zależności trasa czy miasto i czy klima chodzi a spalanie 8-12 miałem w R200 któy jest o jakieś 350 KG lżejszy ;)
Według mnie jak ktoś pisze takie bajki to na żywo będzie miał mistrzowską gadkę ;)

qbus88 - Sob Cze 07, 2014 10:52

ja najmniejsze spalanie miałem 10,5l gazu ;) a na autostradzie tak średnio 12,5-13,5l prędkość tak do 180. Przy silniku 2,5l. Ciekawy jestem ile by wziął jakby tak na autostradzie na tempomat nastawić 100km/h, ale kto by wytrzymał żeby tak jechac ;)
bula3546 - Czw Cze 19, 2014 22:09

A co myślicie o tym?
http://tnij.org/u9g4m0m

Micros - Sro Cze 25, 2014 09:23

Ciężko powiedzieć, ale na pewno jest już długo na otomoto (śledziłem). Druga rzecz to niska wersja wyposażenia i ten błotnik do zrobienia. Ale cena pewnie też do znegocjowania. Brak opisu wyposażenia, ale widać, że nie ma: navi, szybera, tempomatu, podgrzewanych foteli (więc pewnie też nie są elektryczne), ASR i rolety.
komarek - Sro Cze 25, 2014 09:38

Na tych zdjęciach widać tylko, że to MG ZT w wersji 2.5 prawie full golas - ma xenony, kompa, klimę i elektryczne szyby.

Właściciel prywatny. Poproś go o lepsze zdjęcia na maila to będzie można coś napisać.

rafalmis1 - Sro Cze 25, 2014 17:05

ii nie wiem czy dobrze widzę, ale jest na zimówkach ??
komarek - Sro Cze 25, 2014 17:16

rafalmis1, chyba dobrze widzisz, jak się przyglądam tym kiepskim zdjęciom to faktycznie raczej zimówki
bula3546 - Czw Cze 26, 2014 10:53

Dziękuje wszystkim za odpowiedź!
Panowie z tym, że nie szukam wersji w full wypasie, bo nie potrzebuje navi czy elektrycznych foteli. Wiadomo, że tempomat i asr by się przydało, jednak jeżeli nie będzie to nic się nie stanie. Powiedzcie mi jeszcze, zna ktoś może historię auta z mojego pierwszego posta? Nie ukrywam, że najbardziej wpadł mi w oko, jednak na forum wyczytałem parę niepokojących rzeczy o tym aucie. Po 1 właściciel wymieniał uszczelkę pod głowicą oraz robił planowanie głowic, a po 2 nosił się z zamiarem remontu silnika, co zaskoczyło mnie przy takim (podobno) przebiegu, po 3 jeszcze tydzień temu autko było za 13900, a teraz 11600, a po 4 o żadnej z w/w usterek nie wspomina na allegro. Proszę Was o pomoc.

komarek - Czw Cze 26, 2014 11:13

bula3546, weź zatem auto do porządnego mechanika, który oceni stan silnika - mój zaufany mechanik wystarczy, że posłucha przez kilka minut silnika, spawdzi organoleptycznie i wie w jakim jest stanie - ktoś powie, że to śmieszne, ale tak jest i to nie tylko moja opinia

robiona uszczelka, a raczej dobrze zrobiona to nie tragedia, natomiast silnik do remontu to duże koszty - pytanie dlaczego ten remont, co się dzieje takiego

sprzedający pisze o aucie w samych superlatywach, jak to sprzedający, ale niestety żadne auto nie jest idealne i dobrze, że dowiedziałeś się o tych mankamentach

widać, że auto jest zadbane, ale bez porządnego sprawdzenia silnika nawet nie myśl o jego zakupie

co do wyposażenia to powiem Ci, że mój jest całkiem nieźle doposażony przez poprzedniego właściciela, a i tak jeszcze parę udogodnień wpadnie bo najzwyczajniej w świecie ułatwiają i uprzyjemniają korzystanie z samochodu

cena spada bo zarówno Rki, jak i MGki nie są specjalnie popularnymi autami i zdarza się, że sprzedający musi długo czekać, więc ją obniża

bula3546 - Czw Cze 26, 2014 12:01

Dzięki z szybką odpowiedź. Mam zamiar wybrać się do Katowic go obejrzeć, jednak wiadomo jak jest z robotą i na razie czas nie pozwala, więc myślałem, że ktoś kojarzy użytkownika gandi84 i jego auto z jakichś spotów, czy zlotów. Zakochałem się w Roverach od pierwszego wejrzenia i nie chciałbym się zrazić kupując jakiegoś bubla. Dużym plusem jest to, że właściciel też wygląda na fana marki, więc auto na pewno będzie zadbane. Co do rzeczy uprzyjemniających jazdę i tak mam zamiar porobić parę rzeczy, ale tylko dlatego, że lubię się z czymś takim pobawić. Martwi mnie jednak ten remont silnika, ech. No może ktoś inny jeszcze coś będzie wiedział. Jeszcze raz dzięki za odpowiedź.