|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - [MG ZT] Prosiłbym o opinię
bula3546 - Pon Cze 02, 2014 09:07 Temat postu: [MG ZT] Prosiłbym o opinię Witam wszystkich,
prosiłbym o opinię na temat n/w MG.
http://allegro.pl/mg-zt-1...4287984711.html
damiwr - Pon Cze 02, 2014 09:19
Daj link do aukcji
bula3546 - Pon Cze 02, 2014 09:29
Poprawione. Sorki, jestem po nocy
damiwr - Pon Cze 02, 2014 09:50
Auto ładne, widać że ktoś się przykłada
Nawet pewnie jest na tym forum.
Foto raczej nie na sprzedaż tylko artystyczne wizje
Należało by poszukać właściciela zadzwonić może ma tutaj konto może będzie można się dowiedzieć więcej...
Ocenić można tylko że zadbane.
Lysack - Pon Cze 02, 2014 11:38
Wydaje mi się, że to ten - rocznik się zgadza, miejscowość też. Jednak nie ładują mi się zdjęcia w pracy, więc ręki uciąć sobie nie dam
https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=79945
damiwr - Pon Cze 02, 2014 11:42
niestety foty się nie ładują
Lysack - Pon Cze 02, 2014 11:58
To na bank ten sam - przyjrzałem się bliżej i myślę, że nie ma szans na aż taki zbieg okoliczności, żeby nawet instalacja gazowa była dokładnie taka sama
Możesz napisać do właściciela przez forum - może uda Ci się jeszcze jakąś małą zniżkę wynegocjować. Przynajmniej ja wolałbym sprzedać swoją perełkę nawet trochę taniej, ale żeby trafiła w dobre ręce
komarek - Pon Cze 02, 2014 16:01
auto zadbane, od forumowicza - nie jarać się, sprawdzić, negocjować i kupować
EDIT: albo tak jak ja - wymienić 150 maili i pojechać odebrać
Satyavan - Pon Cze 02, 2014 18:17
Na fotkach dosłownie igiełka. Bardzo mi się podoba, sprzedający wydaje się być rzetelnym gościem.
qbus88 - Pon Cze 02, 2014 18:57
ładny i dobrze utrzymany. Ale ubogi w wyposażenie. Nie ma tempomatu, o komputerze też nic nie wspomniane. Ale mimo wszystko jakbym szukał to na pewno bym na nim oko zawiesił
komarek - Pon Cze 02, 2014 20:13
tempomat można dołożyć, komputer w sumie też, ale ja np. go nie mam i nie narzekam wcale
qbus88 - Pon Cze 02, 2014 20:30
dlatego też ten byłby pierwszy w kolejce jakbym teraz szukał
szylozbi - Wto Cze 03, 2014 09:08
Zgadza się, to auto od forumowicza gandi84. Auto zadbane, osobiście polecam! Na 2 ostatnich fotkach nawet mój poprzedni ZS się załapał
bula3546 - Wto Cze 03, 2014 09:43
Dziękuje wszystkim za odpowiedź!
Przepatrzyłem posty użytkowanika gandi84 i trochę się zaniepokoiłem. Pisał coś o remoncie silnika planowanym na 2014 rok, jakieś śrubki i zaciski w cylindrze silnika. Zna historię tego auta i tych usterek?
osarro - Pią Cze 06, 2014 23:26
Jak dla mnie można zobaczyć ale opis taki sam bajkowy jak zdjęcia
Fotki typowo po przeróbce graficznej czyli gów... widać
Spalanie 9-13 LPG uśmiałem się po pachy w moim 2,0 V6 11-16L LPG w zależności trasa czy miasto i czy klima chodzi a spalanie 8-12 miałem w R200 któy jest o jakieś 350 KG lżejszy
Według mnie jak ktoś pisze takie bajki to na żywo będzie miał mistrzowską gadkę
qbus88 - Sob Cze 07, 2014 10:52
ja najmniejsze spalanie miałem 10,5l gazu a na autostradzie tak średnio 12,5-13,5l prędkość tak do 180. Przy silniku 2,5l. Ciekawy jestem ile by wziął jakby tak na autostradzie na tempomat nastawić 100km/h, ale kto by wytrzymał żeby tak jechac
bula3546 - Czw Cze 19, 2014 22:09
A co myślicie o tym?
http://tnij.org/u9g4m0m
Micros - Sro Cze 25, 2014 09:23
Ciężko powiedzieć, ale na pewno jest już długo na otomoto (śledziłem). Druga rzecz to niska wersja wyposażenia i ten błotnik do zrobienia. Ale cena pewnie też do znegocjowania. Brak opisu wyposażenia, ale widać, że nie ma: navi, szybera, tempomatu, podgrzewanych foteli (więc pewnie też nie są elektryczne), ASR i rolety.
komarek - Sro Cze 25, 2014 09:38
Na tych zdjęciach widać tylko, że to MG ZT w wersji 2.5 prawie full golas - ma xenony, kompa, klimę i elektryczne szyby.
Właściciel prywatny. Poproś go o lepsze zdjęcia na maila to będzie można coś napisać.
rafalmis1 - Sro Cze 25, 2014 17:05
ii nie wiem czy dobrze widzę, ale jest na zimówkach
komarek - Sro Cze 25, 2014 17:16
rafalmis1, chyba dobrze widzisz, jak się przyglądam tym kiepskim zdjęciom to faktycznie raczej zimówki
bula3546 - Czw Cze 26, 2014 10:53
Dziękuje wszystkim za odpowiedź!
Panowie z tym, że nie szukam wersji w full wypasie, bo nie potrzebuje navi czy elektrycznych foteli. Wiadomo, że tempomat i asr by się przydało, jednak jeżeli nie będzie to nic się nie stanie. Powiedzcie mi jeszcze, zna ktoś może historię auta z mojego pierwszego posta? Nie ukrywam, że najbardziej wpadł mi w oko, jednak na forum wyczytałem parę niepokojących rzeczy o tym aucie. Po 1 właściciel wymieniał uszczelkę pod głowicą oraz robił planowanie głowic, a po 2 nosił się z zamiarem remontu silnika, co zaskoczyło mnie przy takim (podobno) przebiegu, po 3 jeszcze tydzień temu autko było za 13900, a teraz 11600, a po 4 o żadnej z w/w usterek nie wspomina na allegro. Proszę Was o pomoc.
komarek - Czw Cze 26, 2014 11:13
bula3546, weź zatem auto do porządnego mechanika, który oceni stan silnika - mój zaufany mechanik wystarczy, że posłucha przez kilka minut silnika, spawdzi organoleptycznie i wie w jakim jest stanie - ktoś powie, że to śmieszne, ale tak jest i to nie tylko moja opinia
robiona uszczelka, a raczej dobrze zrobiona to nie tragedia, natomiast silnik do remontu to duże koszty - pytanie dlaczego ten remont, co się dzieje takiego
sprzedający pisze o aucie w samych superlatywach, jak to sprzedający, ale niestety żadne auto nie jest idealne i dobrze, że dowiedziałeś się o tych mankamentach
widać, że auto jest zadbane, ale bez porządnego sprawdzenia silnika nawet nie myśl o jego zakupie
co do wyposażenia to powiem Ci, że mój jest całkiem nieźle doposażony przez poprzedniego właściciela, a i tak jeszcze parę udogodnień wpadnie bo najzwyczajniej w świecie ułatwiają i uprzyjemniają korzystanie z samochodu
cena spada bo zarówno Rki, jak i MGki nie są specjalnie popularnymi autami i zdarza się, że sprzedający musi długo czekać, więc ją obniża
bula3546 - Czw Cze 26, 2014 12:01
Dzięki z szybką odpowiedź. Mam zamiar wybrać się do Katowic go obejrzeć, jednak wiadomo jak jest z robotą i na razie czas nie pozwala, więc myślałem, że ktoś kojarzy użytkownika gandi84 i jego auto z jakichś spotów, czy zlotów. Zakochałem się w Roverach od pierwszego wejrzenia i nie chciałbym się zrazić kupując jakiegoś bubla. Dużym plusem jest to, że właściciel też wygląda na fana marki, więc auto na pewno będzie zadbane. Co do rzeczy uprzyjemniających jazdę i tak mam zamiar porobić parę rzeczy, ale tylko dlatego, że lubię się z czymś takim pobawić. Martwi mnie jednak ten remont silnika, ech. No może ktoś inny jeszcze coś będzie wiedział. Jeszcze raz dzięki za odpowiedź.
|
|