|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75]Co to za dzwięki z silnika.,:?
Matexx - Pon Cze 30, 2014 20:48 Temat postu: [R75]Co to za dzwięki z silnika.,:? Witam od jakiegoś czasu zaczęło mi dziwnie pukać w silniku, nagranie poniżej.
http://youtu.be/VT-HJIj-LUg
Aragorn - Pon Cze 30, 2014 21:39
może to kolektor wydechowy pęknięty?
lub coś z rozrządem, kiedy go wymieniałeś? bo może przeskoczył i te dźwięki to pierwsze objawy?
nie fajnie to brzmi jak rasowy diesel
turbina - Wto Lip 01, 2014 15:38
ja jak miałem coś takiego to mi się korbowód odkręcił. Ale do tego w ostatnich 100km spalił 3 razy tyle co powinien i nie miał wolnych obrotów za bardzo.. więc może to klapki kolektora.
Matexx - Wto Lip 01, 2014 16:54
mhm silnik jest z zt rozrząd był przy wymianie silnika robiony, wymieniłem olej w silniku niestety na syntetyk castrola, po czym po jakiś kilka tyś zaczął tak powoli stukać, stuka w silniku od strony przegrody dokładnej lokalizacji cięzko jest znaleść nie jest to kolektor raczej wydechowy, pow 3000 tyś obrotów już nie kalpi, mhm na zimnym bardziej słychac jak była zima, olej już jest półsyntetyk. macie jakieś pomysły?
sknerko - Sro Lip 02, 2014 07:54
Klapki Vis są w kolektorze ssącym i akurat przy ok 3000obr jedna się otwiera, ta z boku kolektora, więc raczej działa tylko, że już ma luzy i dlatego hałasuje. zdejmij Vis balance ten na boku kolektora wyjmij klapkę i ogarnij a przy okazji przegląd silniczków Vis i będzie pewnie lepiej.
|
|