Zobacz temat - [R25] gąbki w klapie bagażnika - WTF?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] gąbki w klapie bagażnika - WTF?

groohaa - Wto Lip 01, 2014 19:57
Temat postu: [R25] gąbki w klapie bagażnika - WTF?
Ściągnąłem plastik klapy bagażnika, żeby przyjrzeć się dość ciężko chodzącemu zamkowi, a tam coś takiego:

Już się cieszyłem że to pół kilo koksu i będę bogaty :mrgreen: ale po wyciągnięciu okazało się że to zwykłe 2 gąbki załadowane w plastikowej torbie:

WTF?? To jest oryginalna gąbka, jakiś patent rovera? a jak tak, to na co to tam?

szoso - Wto Lip 01, 2014 20:50

To oryginalny patent. Ma chyba chłonąć wilgoć.
Też takie coś mam.

NoPE - Wto Lip 01, 2014 20:56

Plus amortyzować drgania i tłumić dźwięki od nich pochodzące.
groohaa - Wto Lip 01, 2014 21:00

i mają te gąbki byc tylko z prawej strony? U mnie obydwie były opchnięte właśnie po prawej od zamka, po lewej ani na środku nic nie ma...
NoPE - Wto Lip 01, 2014 21:58

U mnie też jest jedna po prawej i sądzę, że jest wsadzona tylko po, to by wiązka nie latała wewnątrz.
Jest w folii więc z chłonięciem wilgoci raczej słabo. Poza tym nieźle by śmierdziała gdyby nasiąkła wilgocią :P Napraw co trzeba i włóż je z powrotem.

komoss - Sro Lip 02, 2014 20:33

tez mialem te gąpki tylko z obu stron...też w folii i niewiadomo poco tam były.Wziązke kabli przypiołem do blachy w klapie a gapki jak gąpki hehe przydały się do mysia auta bo co oryginalne z Rovera to najlepsze nawet gąpki
groohaa - Czw Lip 03, 2014 17:36

Pojeździłem chwilę bez tych gąbek i od razu słychać po co są - trzeszczenie, klekotanie dochodzące z klapy...
Zaraz idę dokończyc robotę, a gąbki lądują na swoim miejscu.