|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75 MG ZT] Klimatyzowany schowek w podłokietniku.
Piotrass - Nie Lip 13, 2014 12:56 Temat postu: [R75 MG ZT] Klimatyzowany schowek w podłokietniku. Każdy chyba marzy o tym aby jego auto było bliskie ideału, dlatego postanowiłem się zabrać za kilka niedociągnięć projektantów i ulepszyć to i owo
Bardzo doskwierał mi miniaturowy rozmiar schowka w podłokietniku, nie wspominając już o tym, że nie ma w R75/ZT możliwości schłodzenia sobie butelki z napojem. Po bliższych oględzinach i wyjęciu wkładu schowka okazuje się, że pod schowkiem jest jeszcze 10cm miejsca i gdyby rurę z powietrzem poprowadzić bokiem - zyskujemy dodatkowa przestrzeń. Jako, że przez tą rurę leci tylko chłodne powietrze - jest to idealne miejsce aby wpiąć się i poprowadzić ją stamtąd do schowka. Średnica fabrycznego tunelu z powietrzem jest dość spora, więc spokojnie mieszczą się tam dwie rury tak aby nie utracić możliwości chłodzenia tylnych siedzeń. Schowek jest na samym dole ucięty, z blachy wyspawana puszka i całość złożone w sposób widoczny na zdjęciach. na wejściu do schowka zamontowane jest zamykanie dopływu powietrza pochodzące ze schowka VW. W razie potrzeby służę radami i pomocą
AdaskoC - Nie Lip 13, 2014 15:06
Zaje*isty pomysł Będzie w moim aucie, choć inaczej wykonany
szpynior - Nie Lip 13, 2014 17:00
Piotrass, w którym miejscu jest wpięta ta rurka wchodząca do schowka ?
Piotrass - Nie Lip 13, 2014 17:45
szpynior, do oryginalnej rury uciętej na wysokości hamulca ręcznego, jest to na foto nr3.
rafalmis1 - Nie Lip 13, 2014 18:04
Piotrass napisał/a: | Jako, że przez tą rurę leci tylko chłodne powietrze |
leci takie powietrze jakie jest na zewnątrz samochodu, klimy tak niestety nie ma
Piotrass - Nie Lip 13, 2014 19:08
rafalmis1 napisał/a: | leci takie powietrze jakie jest na zewnątrz samochodu, klimy tak niestety nie ma |
Zdziwiłeś mnie bardzo, bo jadąc nie raz na tylnej kanapie w ekstremalny upał, czułem zimne powietrze jak z klimatyzacji.
komarek - Nie Lip 13, 2014 19:38
Piotrass napisał/a: | Zdziwiłeś mnie bardzo, bo jadąc nie raz na tylnej kanapie w ekstremalny upał, czułem zimne powietrze jak z klimatyzacji. | u mnie też leci takie samo powietrze, jak z przednich nawiewów - lodowate
arkady - Nie Lip 13, 2014 20:10
dziala zimne masz picie? sproboj wylozyc jakas wluknina schowek lub steropianem takze by trzymalo temp
rafalmis1 - Pon Lip 14, 2014 05:53
Piotrass napisał/a: | Zdziwiłeś mnie bardzo, bo jadąc nie raz na tylnej kanapie w ekstremalny upał, czułem zimne powietrze jak z klimatyzacji. |
to otóż sobie zimą i dalej będzie lodowate, już kilkakrotnie przewinęło się o tym na forum
dzieju - Wto Lip 15, 2014 14:55
Like
Zmiana opodwiedzi .
Nadmuch na tyl jest chlodny nie tak jak z przednich ale nie jest cieply ewidetnie dostaje z klimy powietrze.
|
|