|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [rover 400] gasnie w upaly
lepsiu18 - Nie Lip 20, 2014 06:19 Temat postu: [rover 400] gasnie w upaly Witam. Moj rover zaczal mi ostatnio sprawiac problemy, mianowicie wczoraj gdy go odpalilem i puscilem gaz to momentalnie silnik gasl, bez roznicy czy chodzil na benzynie czy na gazie. Stwierdzielm ze mogło to byc spowodowane upalem ktory byl na dworze. Samochod do poludnia stal na sloncu, a wczoraj byl duzy upal. Gdy tylko wjechalem do garazu i autko postalo tam troche to pozniej chodzil juz normalnie, nie byl to pierwszy taki moj przypadem. Jak myslicie, czym to moze byc spowodowane? Z gory dziekuje i pozdrawiam
zacekpl - Nie Lip 20, 2014 17:15
Czujnik temeratury/krokowiec.
lepsiu18 - Pon Lip 21, 2014 05:06 Temat postu: [rover 400] gasnie w upaly Chodzi o czujnik temperatury cieczy chłodzącej?
zacekpl - Pon Lip 21, 2014 10:16
A czy ten na zegary ma jakikolwiek wpływ na pracę silnika ?
dawid257 - Pon Lip 21, 2014 14:03
ten z zegarów jest tylko na zegary a ten drugi jest do komputera i zalaczania wentylatora. ja raz miałem uszkodzony to wariował i np jeden dzien mi auto palilo od pierwszego a drugiego dnia trzeba bylo krecic ze 3 razy.
[ Dodano: Pon Lip 21, 2014 15:03 ]
a po ostudzeniu działa CI normalnie silnik i odpala? to do sprawdzenia czujnik polozenia wału korbowego bo on jak sie nagrzeje to tez nie pali a jak ostygnie to dziala
|
|