Zobacz temat - [R75] Termostat sam czy z obudową

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Termostat sam czy z obudową

Maciej_R75v6 - Wto Lip 22, 2014 18:24
Temat postu: [R75] Termostat sam czy z obudową
Mam pytanko .. wymieniam termostat bo mi cofa płyn, mam go już wyciągniętego lecz mam pytanie. W internecie można kupić sam termostat, samą obudowę na termostat lub jedno w drugim, lecz ta obudowa jest jakaś zgrzana z 2 elementów. Czy warto kupić sam termostat i skleić jakoś tą obudowę czy kupić całosc.. bo troszkę kasy by w portfelu zostało... Wymienialiście termostat ?? ? jeśli tak to którym sposobem ?? ?
pieter65 - Wto Lip 22, 2014 18:27

Sam termostat to chyba nie do tego silnika .
Maciej_R75v6 - Wto Lip 22, 2014 23:11

tez mi sie tak ale w sklepach internetowych z czesciami do roverków jest równiwz sam termostat i własnie do r75 2.0 v6 bo diesel ma inny
zedziczek - Sro Lip 23, 2014 17:12

W kv6 jest tylko jeden rodzaj termostatu i jest on zgrzany ( sklejony ) na stałe, nawet nowy potrafi cieknąć niedługo po założeniu, rurki pękają same z siebie :) , niestety jest to pięta achillesowa tego silnika, nie jedyna ;) jeżeli ktoś zamierza trzymać auto dłużej to rozsądnym rozwiązaniem jest zakup metalowej wersji z wymiennym wkładem, niestety kosztuje ona sporo więcej.
Maciej_R75v6 - Sro Lip 23, 2014 17:19

do mnie jedzie juz cały termostat z dwoma rurkami ale tak jak pisałem znalazłem w internecie sam termostat jak i samą pustą obudowe termostatu wiec sie dziwie co to ma byc
zedziczek - Sro Lip 23, 2014 17:30

daj linka :) bo coś mi się zdaje, że swoje v6 przerobić chcesz na 1.8 :)
Maciej_R75v6 - Sro Lip 23, 2014 18:06

nie nie nie żadnych przeróbek ale dobrze ci sie wydaje idzie pusta bańka pod 1,8 . po prostu źle zrozumiałem opis produktu .hehe :| :|