|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR] silnik raz ciagnie raz nie ciagnie... help!
gawcio - Nie Sie 17, 2014 07:42 Temat postu: [MG ZR] silnik raz ciagnie raz nie ciagnie... help! Witam problem jest nastepujacej masci gdy moje MG postoji w duzej wilgosci jakas obfita burza, albo zimna noc , nie ciagnie na zadnym biegu , jade tak jak by na pol sprzegle , zmieniam bieg np na dwojeczke zaczyna sie zbierac sekunde dwie i znowu obroty leca i dodawanie gazu nic nie daje, po zgaszeniu silnika i odczekaniu kilkudziesieciu minut wszystko wrocilo do normy.... gdzie szukac rozwiazania problemu ?
zacekpl - Nie Sie 17, 2014 10:26
Stawiam na cos z zapłonem. Kable, świece, cewka.
tronsek - Nie Sie 17, 2014 10:35
zacekpl napisał/a: | Kable, świece, cewka. | w diesel'u
RAKU_44 - Nie Sie 17, 2014 10:38
zacekpl napisał/a: | Stawiam na cos z zapłonem. Kable, świece, cewka. |
W dieslu ciężko będzie o takie przyczyny.
Sprawdź ten temat od tego postu w dół, problem może leżeć w wiązce lecącej od potencjometru gazu do komputera. Check engine Ci się zapala jak auto przestaje ciągnąć?
https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?p=232042#232042
ruszti - Nie Sie 17, 2014 10:44
Może zapchany filtr powietrza
zacekpl - Nie Sie 17, 2014 10:52
tronsek napisał/a: | zacekpl napisał/a:
Kable, świece, cewka.
w diesel'u |
Byłem przekonany ze to ZR 160, nie doczytałem.
Skoro po burzy to gdzieś sie dostaje woda, może do paliwa ? Albo do filtra powietrza.
gawcio - Nie Sie 17, 2014 11:25
RAKU_44 napisał/a: | zacekpl napisał/a: | Stawiam na cos z zapłonem. Kable, świece, cewka. |
W dieslu ciężko będzie o takie przyczyny.
Sprawdź ten temat od tego postu w dół, problem może leżeć w wiązce lecącej od potencjometru gazu do komputera. Check engine Ci się zapala jak auto przestaje ciągnąć?
https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?p=232042#232042 |
check sie nie pali ale ... kiedys sie palil po czasie przestal i ostatnio rowniez nie wyskakuje tak czy siak dzieki serdecznie za pomoc panowie przynajmniej bede juz mogl nakreslic mechanikowi gdzie moze tkwic problem ...
|
|