Zobacz temat - [R 75 ]Nie gaśnie przedni reflektor

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R 75 ]Nie gaśnie przedni reflektor

kangi - Nie Wrz 14, 2014 12:06
Temat postu: [R 75 ]Nie gaśnie przedni reflektor
Witam,po krótkiej przejażdce,okazało się że przedni lewy reflektor nie gaśnie po wyłączeniu zapłonu./światło mijania/.Po zdjęciu klemy 1 i 2 i ponownym założeniu ich,przez 5 minut było ok,ale ponownie lampa się zapaliła.W tej chwili odłączyłem klemy.Proszę o podpowiedz w czym jest problem,panel sterowania światłami?
dukat11 - Nie Wrz 14, 2014 19:43

sprawdź na dzień dobry czy moduł świateł LSM nie ma skorodowanego złącza
sTERYD - Nie Wrz 14, 2014 19:47

i czy nie ma kałuży w podszybiu
rtoip69 - Pon Wrz 15, 2014 07:59

Zalany LSM .
kangi - Pon Wrz 15, 2014 08:39

rtoip69 napisał/a:
Zalany LSM .
Dziękuję za podpowiedzi,dzisiaj jest już ok,podejrzewam że przez te ulewy 2dniowe i dużą wilgotnośc powietrza, faktycznie zawinił panel od świateł.Zamykam temat.
rtoip69 - Pon Wrz 15, 2014 08:44

kangi, przykryj go folią tylko od góry i będziesz miał spokój .
dawidd - Pon Wrz 15, 2014 13:02

rtoip69 napisał/a:
przykryj go folią tylko od góry i będziesz miał spokój .

tamtedy jest odprowadzane ciepło - w najlepszym wypadku spalisz lsm'a w najgorszym auto

rtoip69 - Pon Wrz 15, 2014 14:40

4 lata temu też miałem zalany LSM wysuszyłem go i od góry położyłem folię i do dziś spokój. Wiadomo, że nie owijać go szczelnie tylko kawałek położyć ,żeby go woda omijała.
dukat11 - Pon Wrz 15, 2014 20:22

kangi napisał/a:
Dziękuję za podpowiedzi,dzisiaj jest już ok,podejrzewam że przez te ulewy 2dniowe i dużą wilgotnośc powietrza, faktycznie zawinił panel od świateł.Zamykam temat.

Zamykasz na dziś. Jeśli tak wariował z powodu pogody to znaczy że masz nieszczelność i go zalewa. Poczekasz dłużej ze sprawdzeniem i będziesz żałował wymieniając LSM lub szukając rozwiązania z wariującą elektroniką.

AdaskoC - Pon Wrz 15, 2014 20:47

rtoip69, masz w aucie szyberdach?
rtoip69 - Wto Wrz 16, 2014 07:55

AdaskoC,nie, nie mam szyberdachu i nie mam pojęcia którędy ta woda się dostaje , teraz po dych deszczach woda pojawiła się przy przycisku otwierania bagażnika a LSM suchutki.
kangi - Sob Wrz 20, 2014 06:41

rtoip69 napisał/a:
AdaskoC,nie, nie mam szyberdachu i nie mam pojęcia którędy ta woda się dostaje , teraz po dych deszczach woda pojawiła się przy przycisku otwierania bagażnika a LSM suchutki.
Witam,wprawdzie zamknąłem temat ,ale widzę że się rozwija :wink: ,faktycznie u mnie też podcieka woda przy przycisku do bagażnika i być może z stąd ten problem.Panel sterowania światłami już raz wymieniałem(zaśniedziała płytka),ale było i tak ,że przy mrozach nie działało zamknięcie auta i nie gasły lampki wewnątrz auta,pomogło nagrzanie wnętrza auta ciepłym powietrzem z nawiewu.Jak widać, taka przypadłość tego auta,wrażliwy panel na wilgoć.Pozdrawiam
dawidd - Sob Wrz 20, 2014 06:54

może byc tak ze ciągnie wodę po kablach. Ja miałem kiedyś zaśniedziałe gniazdo i wtyczkę co by potwierdzało moja teorie. Szyberdachu tez nie mam