|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR] Poziom głośności
j0zek - Pią Paź 31, 2014 11:00 Temat postu: [MG ZR] Poziom głośności Witam,
Czy mierzył ktoś z Was miernikiem decybeli jaki jest poziom hałasu we wnętrzu podczas postoju, jazdy miejskiej, jazdy 90kmh i więcej?
Jestem ciekaw, a nigdzie nie znalazłem żadnych wyników w internecie oraz nie posiadam takiego miernika.
A te na smartfony to jedynie można porównać coś przed i po, bo prawidłowy wynik odbiega od rzeczywistości, a wiadomo że 3 dB to o połowę ciszej.
NoPE - Sob Lis 01, 2014 11:39
A wiesz ile taki miernik kosztuje? Sakramenckie piniundze. Taki Sonopan SON-50 którego używa PCLab 5k. Jedynie wtedy będzie wiarygodny pomiar.
j0zek - Sob Lis 01, 2014 19:33
Domyślam się, że takie aparaty są drogie, natomiast może ktoś miał możliwość sprawdzenia.
Jak są różnego rodzaju testy aut i ich poziomu głośności to nigdzie nie doszukałem się rovera (wiadomo niszowa marka, a testowane najczęściej są bardziej popularne marki)
Spiro - Nie Lis 02, 2014 11:15
mam w pracy ale nie jakis topowy, moge sprawdzic ale i tak wiemy że jest bardzo głośno:)
j0zek - Nie Lis 02, 2014 13:15
hehe no to super jakbyś dał radę sprawdzić przy prędkości 50-90-110-140 - na więcej nie chcę Cię oficjalnie narażać:D No i na postoju
Spiro - Nie Lis 02, 2014 17:28
ok, postaram sie po długim weekendzie to sprawdzić, teraz mnie nie ma w firmie
|
|