|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 214i] Szarpie po wymianie listwy wtryskowej
face2 - Czw Lis 06, 2014 11:03 Temat postu: [R 214i] Szarpie po wymianie listwy wtryskowej Witajcie. Szukałem na forum, ale nie trafiłem na post dotyczący mojej sprawy. Mianowicie wymieniłem ostatnio listwę wtryskową wraz z wtryskami w moim R. Stara miała zapieczone dwa wtryskiwacze i nie odpalałem przez to na benzynie. Musiałem męczyć na gazie. Idzie zima więc wymieniłem. Sprawa jest taka, że po wymianie auto normalnie odpala na benzynie ale jeździć na niej już się nie da. W momencie dodania gazu obroty rosną, ale bardzo powoli a silnik pracuje jak silnik od malucha.po puszczeniu sprzędła samochód lekko ujedzie i się dławi. Na wolnych obrotach chodzi wzorowo, chyba, że osiągnie już temp. to lekko klekocze.
Zastanawiam się nad przyczyną. Wszystko dotyczące kabli, świec, palca, kopułki zostało sprawdzone i zrobione więc tu nie ma mowy o przyczynach. Chodzi mi po głowie też aby podjechać na komputer i wgrać mapy do tej listwy którą zamontowałem. Nie znam się na tym. Dlatego pytam, co robić ?
leszczu - Czw Lis 06, 2014 14:19
Moze od tej wersji silnikowej wtryski kupiles jaki maja kolor
face2 - Czw Lis 06, 2014 14:58
Są żółte, ale kupowałem specjalnie listwę od 1.4 8V. Taki silnik jak mój.
leszczu - Czw Lis 06, 2014 16:58
Wersji 8V 75km wtryski powinny być koloru niebieskiego.
face2 - Czw Lis 06, 2014 17:21
Ok jeśli już jest tak, że mam takie jak mam, to czy można coś zrobić aby działały prawidłowo
leszczu - Czw Lis 06, 2014 17:51
face2 napisał/a: | Ok jeśli już jest tak, że mam takie jak mam, to czy można coś zrobić aby działały prawidłowo |
Nie.
Masz z wersji 1.4 16v które są bardziej wydajniejsze.
NoPE - Czw Lis 06, 2014 20:34
leszczu napisał/a: | Masz z wersji 1.4 16v które są bardziej wydajniejsze. |
Skąd Ty to wszystko wiesz? Grrr....
To zapytam jeszcze: te wtryski są identyczne też do ZR'a 1.4 16V 103KM?
leszczu - Nie Lis 09, 2014 15:30
NoPE napisał/a: | te wtryski są identyczne też do ZR'a 1.4 16V 103KM? |
Tak.
|
|