Zobacz temat - [R45] Problem z ruszaniem oraz błędy których nie rozumiem.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Problem z ruszaniem oraz błędy których nie rozumiem.

Tuhad - Pią Lis 21, 2014 12:04
Temat postu: [R45] Problem z ruszaniem oraz błędy których nie rozumiem.
Witajcie
Właśnie wróciłem z moim R od mechanika (poszły ringi na chłodniczce) no i podpieliśmy się komputerem pod 45 i wyskoczyły takie oto błędy przez check engine.
P0251
P0532
P1402
P0101
i teraz pytanie co dokładnie mogą znaczyć te błędy Mechanik powiedział że może być problem z pompą tylko sam dokłanie nie wie z którą.
Druga sprawa to to że po odpaleniu i ruszaniu samochód nie ma mocy (jakby spadochron mu z tyłu doczepił) Kiedy przekroczę 2 tyś obrotów rusza tak że wciska w fotel mam wrażenie że obie rzeczy łączą się ze sobą bo jak do tej pory nie było problemu. Widziałem podobny temat sam nawet odpowiedziałem na niego ale to cała moja wiedza jaka jest jeśli ktoś wie lub ma linki do błędów R45 z wyjaśnieniem to bd wdzięczny bo sam znalazłem jedynie do 75...

zdzichu - Pią Lis 21, 2014 12:27

P 0101 przepływomierz - nieprawidłowa wartość sygnału
P 0251 wadliwe działanie przestawiacza kąta wyprzedzenia tłoczenia pompy wtryskowej
P 0532 obwód czujnika ciśnienia A/C
P 1402 zawór EGR (może mieć związek z przepływomierzem)

michalzytnia - Sob Lis 22, 2014 16:44

Ja zakładałem temat z podobnym problemem. Za tydzień będę miał podpinane auto pod komputer więc również podzielę się spostrzeżeniami.