|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [R200 coupe] zawieszenie tył
sebakom - Czw Lis 27, 2014 12:25 Temat postu: [R200 coupe] zawieszenie tył Witam. Na początku nadmienie że jestem od nie dawna posiadaczem tego auta.
A pytanie jest takie czy tylne zawieszenie posiada jakiś drążek stabilizacyny???
Bo wydaje mi się jak by czegoś brakowało. Prosze o pomoc...
slax - Czw Lis 27, 2014 13:09
Tak jest z tyłu stabilizator
sebakom - Czw Lis 27, 2014 13:41
slax napisał/a: | Tak jest z tyłu stabilizator |
A jakieś foto jest możliwość bo jak kładłem się pod auto to nie widzałem żadnego mocowania
tronsek - Czw Lis 27, 2014 16:01
1. Stabilizator
2. Łącznik stabilizatora
sebakom - Czw Lis 27, 2014 16:18
a mocowanie stabilizatora gdzie jest bo mam taki stabilizator w bagarzniku ale jakoś nie widze mocowania pod autem... albo oslepłem na starość
tronsek - Czw Lis 27, 2014 18:08
Mocuje się go do podłużnicy. Powinieneś znaleźć na niej dwa otwory gwintowane.
Tak wygląda kpl. stabilizatora: http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID002810
sebakom - Pią Lis 28, 2014 10:53
wszystko jasne mam wyrwane z jednej podłużnicy mocowanie. a bardzo to jest potrzebne i czy można bez tego jeździć????
tronsek - Pią Lis 28, 2014 12:25
W sumie można jeździć bez tego, jednak wtedy trzeba uważać w zakrętach. Zwłaszcza w tych szybko pokonywanych. Zadaniem stabilizatora jest ograniczenie bocznych przechyłów nadwozia podczas jazdy po łuku co pozytywnie wpływa na kierowalność, przyczepność i co za tym idzie, zwiększa bezpieczeństwo.
sebakom - Pią Lis 28, 2014 12:37
tronsek napisał/a: | W sumie można jeździć bez tego, jednak wtedy trzeba uważać w zakrętach. Zwłaszcza w tych szybko pokonywanych. Zadaniem stabilizatora jest ograniczenie bocznych przechyłów nadwozia podczas jazdy po łuku co pozytywnie wpływa na kierowalność, przyczepność i co za tym idzie, zwiększa bezpieczeństwo. |
Tak już wiem. Niestety narazię będe musiał tak jeżdzić dopuki nie znajde ogarniętego spawacza. Dzięki za pomoc. Wreście ktoś kto pomaga.
|
|