|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Aux. heating/ventilation
titanum2b - Wto Gru 23, 2014 14:08 Temat postu: [R75] Aux. heating/ventilation witam
podczas odpalania auta przy wyłączonym radiu w menu mam opcje aux. heating a nie raz jest tam aux. ventilation. Załączam filmik poniżej.
Sęk w tym że nie wiem do czego to służy i jak wejdę w tę opcję mam twa timery jednak nic nie mogę tam ustawić. Cyferki pod ekranem też nic nie robią.
Wie ktoś może do czego służy ta opcja i jak ją uruchomić?? Czy potrzeba do tego T4??
Filmik
pozdro
HarryVip - Wto Gru 23, 2014 14:43
Spróbuj ustawić czasy w timerach klawiszami numerycznymi (1-6) i zobacz co będzie. Sam jestem ciekaw.
xROnx - Wto Gru 23, 2014 15:05
W BMW jest coś podobnego. To są jakieś ustawienia webasto. https://www.youtube.com/watch?v=HVTHSY9-z4c
[ Dodano: Wto Gru 23, 2014 15:05 ]
spróbuj najechać na "on" i zatwierdzić guzikiem i zobacz czy coś się stanie
titanum2b - Wto Gru 23, 2014 16:20
HarryVip napisał/a: | Spróbuj ustawić czasy w timerach klawiszami numerycznymi (1-6) i zobacz co będzie. Sam jestem ciekaw. |
Klawisze numeryczne nic nie zmieniają niestety
Cytat: | spróbuj najechać na "on" i zatwierdzić guzikiem i zobacz czy coś się stanie
|
Nie da rady przejść na "on" w żaden sposób
sash997 - Wto Gru 23, 2014 17:04
o kurza twarz to jest opcja czasowego ustawienia włączania webasto,jeszcze tego w roverze nie widziałem, w BMW jest to dość popularna opcja,kurde... w BMW aktywuje sie tą opcje komputerem więc najwidoczniej w R75 też można to aktywować iu Ciebie ktoś to zrobił albo masz soft w radiu z BMW
SeniorA - Wto Gru 23, 2014 17:32
a jest w nim webasto ?
titanum2b - Wto Gru 23, 2014 17:45
wiem że jest podgrzewanie w czasie jazdy ponieważ przy pierwszej jeździe danego dnia auto nagrzewa sie w pełni po około 2km ale sterowania webasto czy to w schowku czy gdzieś indziej nie mam.
rafalmis1 - Wto Gru 23, 2014 21:38
titanum2b napisał/a: | wiem że jest podgrzewanie w czasie jazdy ponieważ przy pierwszej jeździe danego dnia auto nagrzewa sie w pełni po około 2km |
to jest normalne nie masz żadnego podgrzewania
HarryVip - Wto Gru 23, 2014 22:34
W Roverkach z benzynowymi silnikami też było fabrycznie montowane webasto?
SeniorA - Wto Gru 23, 2014 22:56
HarryVip napisał/a: | W Roverkach z benzynowymi silnikami też było fabrycznie montowane webasto? | tak, odmiana webasto diesla ze sterowaniem manualnym , opcja na rynek skandynawski.
[ Dodano: Wto Gru 23, 2014 22:56 ]
rafalmis1 napisał/a: | to jest normalne nie masz żadnego podgrzewania | tak ,tym bardziej , że w tych temperaturach się nie włącza.
|
|