Zobacz temat - [R75] Aux. heating/ventilation

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Aux. heating/ventilation

titanum2b - Wto Gru 23, 2014 14:08
Temat postu: [R75] Aux. heating/ventilation
witam

podczas odpalania auta przy wyłączonym radiu w menu mam opcje aux. heating a nie raz jest tam aux. ventilation. Załączam filmik poniżej.

Sęk w tym że nie wiem do czego to służy i jak wejdę w tę opcję mam twa timery jednak nic nie mogę tam ustawić. Cyferki pod ekranem też nic nie robią.

Wie ktoś może do czego służy ta opcja i jak ją uruchomić?? Czy potrzeba do tego T4??

Filmik

pozdro

HarryVip - Wto Gru 23, 2014 14:43

Spróbuj ustawić czasy w timerach klawiszami numerycznymi (1-6) i zobacz co będzie. Sam jestem ciekaw. :mrgreen:
xROnx - Wto Gru 23, 2014 15:05

W BMW jest coś podobnego. To są jakieś ustawienia webasto. https://www.youtube.com/watch?v=HVTHSY9-z4c

[ Dodano: Wto Gru 23, 2014 15:05 ]
spróbuj najechać na "on" i zatwierdzić guzikiem i zobacz czy coś się stanie

titanum2b - Wto Gru 23, 2014 16:20

HarryVip napisał/a:
Spróbuj ustawić czasy w timerach klawiszami numerycznymi (1-6) i zobacz co będzie. Sam jestem ciekaw. :mrgreen:

Klawisze numeryczne nic nie zmieniają niestety

Cytat:
spróbuj najechać na "on" i zatwierdzić guzikiem i zobacz czy coś się stanie

Nie da rady przejść na "on" w żaden sposób

sash997 - Wto Gru 23, 2014 17:04

o kurza twarz :) to jest opcja czasowego ustawienia włączania webasto,jeszcze tego w roverze nie widziałem, w BMW jest to dość popularna opcja,kurde... w BMW aktywuje sie tą opcje komputerem więc najwidoczniej w R75 też można to aktywować iu Ciebie ktoś to zrobił albo masz soft w radiu z BMW
SeniorA - Wto Gru 23, 2014 17:32

a jest w nim webasto ?
titanum2b - Wto Gru 23, 2014 17:45

wiem że jest podgrzewanie w czasie jazdy ponieważ przy pierwszej jeździe danego dnia auto nagrzewa sie w pełni po około 2km ale sterowania webasto czy to w schowku czy gdzieś indziej nie mam.
rafalmis1 - Wto Gru 23, 2014 21:38

titanum2b napisał/a:
wiem że jest podgrzewanie w czasie jazdy ponieważ przy pierwszej jeździe danego dnia auto nagrzewa sie w pełni po około 2km

to jest normalne :mrgreen: nie masz żadnego podgrzewania

HarryVip - Wto Gru 23, 2014 22:34

W Roverkach z benzynowymi silnikami też było fabrycznie montowane webasto? :o
SeniorA - Wto Gru 23, 2014 22:56

HarryVip napisał/a:
W Roverkach z benzynowymi silnikami też było fabrycznie montowane webasto?
tak, odmiana webasto diesla ze sterowaniem manualnym , opcja na rynek skandynawski.

[ Dodano: Wto Gru 23, 2014 22:56 ]
rafalmis1 napisał/a:
to jest normalne nie masz żadnego podgrzewania
tak ,tym bardziej , że w tych temperaturach się nie włącza.