Zobacz temat - [620sdi] pisk podczas dociskania sprzegla

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [620sdi] pisk podczas dociskania sprzegla

gaxik - Sob Gru 27, 2014 21:08
Temat postu: [620sdi] pisk podczas dociskania sprzegla
witam wszystkich klubowiczow, dzis podczas jazdy do sklepu zaczelo mi cos piszczec, wiec zatrzymalem sie na poboczu ale pisk nie ustal , zauwazylem ze jak docisnolem sprzeglo bylo 10x glosniej i tak po kazdym wcisnieciu sprzegla, czasami mi pedal zadrzal, czasami czulem jakby mi wpadal, wiec cofajac i chcac wrocic do domu nagle nie moglem wbic biegow, wiec zgasilem i go pchnolem, jednak odczekalem chwile i sprobowalem, jeszxcze raz jakos sie dowloklem do domu ale przy kazdej zmianie pisk, a jak dojechale, lekko z nawiewu zaczelo smierdziec przypalonym, moze ktos mi podpowie co sie stalo ( bo podejrzewam ze chyba sprzeglo)

Pozdrawiam

zaq - Nie Gru 28, 2014 12:10

Wygląda tak jakby rozleciało się łożysko oporowe docisku sprzęgła. Czeka Cie wyjęcie skrzyni i wtedy będziesz wiedział. Na początek sprawdź może jednak poziom płynu sprzęgłowego, czy nie ma wycieków z pompy i wysprzęglika sprzęgła.
gaxik - Nie Gru 28, 2014 16:24

plyn jest. teraz jak wciskam sprzeglo zostaje w podlodze i musze podciagac sam
kruku_87 - Wto Gru 30, 2014 19:46

Sprawdz czy pod pealem sprzegla nie masz wycieku z pompy sprzegla....jezeli masz mokro to do wymiany pompa sprzegla ale cos mi to daje lozyskiem :(