Zobacz temat - [600sdi] co to za zbiorniczek ?? ;)

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [600sdi] co to za zbiorniczek ?? ;)

michal001 - Pią Sty 02, 2015 18:43
Temat postu: [600sdi] co to za zbiorniczek ?? ;)
wybaczcie,ze zadam takie glupie pytanie. Ten zbiorniczek na grodzi silnika to zbiorniczek od plynu chlodniczego. W takim razie co to za zbiorniczek ten taki obok paska rozrzadu i alternatora, ten taki na prawej burcie, taki z wyjmowanym luzno , a nie odkrecanym korkiem? To jest odpowietrzenie ukladu chlodniczego? Czy co innego? Jaki kolor powinien miec plyn tam sie znajdujacy, bo u mnie jest ewidentnie ciemny. Dzieki. Pytam, gdyz zaczalem ogladac , bo mi sie silnik cos zagrzal dzis jak dojezdzalem do domu. Jutro bede ogladal ,bo juz ciemno. Ale w zbiorniku tym na scianie grodziowej chyba pusto, nie otwieralem,jeszcze ,tak tylko mi sie wydawalo przez scianki ze nie widac zadnego "cienia" plynu.
szoso - Pią Sty 02, 2015 18:49

michal001 napisał/a:
ten taki na prawej burcie, taki z wyjmowanym luzno , a nie odkrecanym korkiem? To jest odpowietrzenie ukladu chlodniczego?

To jest zbiorniczek płynu wspomagania.
michal001 napisał/a:
Pytam, gdyz zaczalem ogladac , bo mi sie silnik cos zagrzal dzis jak dojezdzalem do domu. Jutro bede ogladal ,bo juz ciemno. Ale w zbiorniku tym na scianie grodziowej chyba pusto, nie otwieralem,jeszcze ,tak tylko mi sie wydawalo przez scianki ze nie widac zadnego "cienia" plynu.

Skoro się silnik zagrzał to pewnie dobrze ci się wydawało, że płynu nie ma.