|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [600sdi] co to za zbiorniczek ?? ;)
michal001 - Pią Sty 02, 2015 18:43 Temat postu: [600sdi] co to za zbiorniczek ?? ;) wybaczcie,ze zadam takie glupie pytanie. Ten zbiorniczek na grodzi silnika to zbiorniczek od plynu chlodniczego. W takim razie co to za zbiorniczek ten taki obok paska rozrzadu i alternatora, ten taki na prawej burcie, taki z wyjmowanym luzno , a nie odkrecanym korkiem? To jest odpowietrzenie ukladu chlodniczego? Czy co innego? Jaki kolor powinien miec plyn tam sie znajdujacy, bo u mnie jest ewidentnie ciemny. Dzieki. Pytam, gdyz zaczalem ogladac , bo mi sie silnik cos zagrzal dzis jak dojezdzalem do domu. Jutro bede ogladal ,bo juz ciemno. Ale w zbiorniku tym na scianie grodziowej chyba pusto, nie otwieralem,jeszcze ,tak tylko mi sie wydawalo przez scianki ze nie widac zadnego "cienia" plynu.
szoso - Pią Sty 02, 2015 18:49
michal001 napisał/a: | ten taki na prawej burcie, taki z wyjmowanym luzno , a nie odkrecanym korkiem? To jest odpowietrzenie ukladu chlodniczego? |
To jest zbiorniczek płynu wspomagania.
michal001 napisał/a: | Pytam, gdyz zaczalem ogladac , bo mi sie silnik cos zagrzal dzis jak dojezdzalem do domu. Jutro bede ogladal ,bo juz ciemno. Ale w zbiorniku tym na scianie grodziowej chyba pusto, nie otwieralem,jeszcze ,tak tylko mi sie wydawalo przez scianki ze nie widac zadnego "cienia" plynu. |
Skoro się silnik zagrzał to pewnie dobrze ci się wydawało, że płynu nie ma.
|
|