|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R 400] klamka wewnetrzna
Mocniak - Pią Sty 09, 2015 20:13 Temat postu: [R 400] klamka wewnetrzna Hejka, mam dość wkurzający mnie problem, bo pojawił sie dzisiaj...
Tak jak powyżej roverek 400, ściągałem drzwi ( tapicerke ), bo chciałem zamontować nowe głośniki na dystansach.. Wszystko poszło gładko.., założyłem tapicerke i klamka wewnątrz od kierowcy, bardzo ciężko zaczęła chodzić (stawia opór przy otwieraniu drzwi) oraz praktycznie cała się rusza... Przykręcając śrubkę, która trzyma klamke, obraca się ona w środku klamki a pociągając za rączke by otworzyć drzwi, boje się, żeby ta klamka mi nie wypadła , ponieważ cała rusza się na boki.. Co robić ?
greg-si - Pią Sty 09, 2015 20:46
Dobrze włożyłeś klamkę? Ją się wkłada w otwory, przesuwa do tyłu auta i dopiero przykręca.
Mocniak - Pią Sty 09, 2015 20:51
Hmm.. U mnie normalnie weszła.. Jednak otworów nie zauważyłem...
A powiedz mi co może być z tym oporem oraz śrubką która przekręca się
http://scr.hu/1bzd/34ssx
pelson91 - Pią Sty 09, 2015 20:52
moim zdaniem źle włożyłeś klamkę. Nie było tego "przesunięcia" i dlatego śruba się nie dokręca i wychodzi Ci pół obudowy jak ciągniesz klamkę
greg-si - Pią Sty 09, 2015 20:54
No to zdejmij i zobacz, masz otwory w poszyciu drzwi, klamka w nie się wsuwa tak że one trzymają klamkę a nie śrubka.
Mocniak - Pią Sty 09, 2015 20:56
Dobrze, sprawdzę to.
Ten opór Cięgiełka przy otwieraniu też może być od tego ?
greg-si - Pią Sty 09, 2015 20:56
Tak.
Mocniak - Sob Sty 10, 2015 07:51
No ok, rozumiem.. Mam nadzieję, że to trafna diagnoza Troche się przestraszyłem, bo własnie kolega wyzej napisał, że przy otwieraniu wychodzi prawie pół obudowy..
[ Dodano: Sob Sty 10, 2015 07:51 ]
Uchwyty ktore powinny trzymac klamke, sa na to wychodzi urwane... klamka kilka razy poleciala mi na ziemie, wiec to chyba raczej to... Mialby ktos do sprzedania lewa wewnetrzna klamke
|
|