|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416si 98]problem z odpaleniem
daro89 - Sob Sty 31, 2015 11:07 Temat postu: [R416si 98]problem z odpaleniem Witam jest to moj pierwszy wpis
Mam problem z odpaleniem mojego rowerka juz od tygodnia prosze o pomoc jakes sugestie co moge jeszcze zrobic
A wiec przechodzadz do sedna sptawy uzyczylem bratu samochu rano odpali jak zawsze bez najmniejszego problemu wiec pojechal sobie do urzedu wychodzac z nie go odpalil tez bez problemu poczekal azsie troszke rozgrzeje wrzucil wsteczny i zdechi i juz nie chce odpalic. Probowalem nawetodpalic na hol ale tez nie dalo rady.prosze o jakes wsparcie
I takie pytanko czy immo odcina prad do pompki?
Victor1989 - Sob Sty 31, 2015 11:46
Cześć !
Pierwsze co bym zrobił to sprawdził czy jest iskra na świecach zapłonowych... dalej czy jest paliwo...
Słychać pompkę paliwową po przekręceniu kluczyka ?
zdzichu - Sob Sty 31, 2015 11:51
Nie odpalaj na zaciag bo jak pasek przeskoczy to dopiero beda problemy. Jezeli rozrusznik kreci to immo dziala. Pomke slychac po wlaczeniu zaplonu? Jezeli nie to sprawdz wylacznik bezwladnosciowy i przekaznik pomki. Jezeli pomke slychac to sprawdz czy swiece sa mokre po probie zapalenia i czy jest iskra. Poszukaj na forum, znajdziesz jak to zrobic bo wszystko juz bylo.
daro89 - Sob Sty 31, 2015 14:20 Temat postu: [R416si 98] problem z odpaleniem A wiec tak iskra jest kupilem nowe przewody boscha i cewke. Sprawdzalem pompke paliwa na krotko i brzyczy ale najlepsze jest to ze nie dochodzi prad do pompki bo nie mam napiecia na kostce w ktoradochodzi do pompki dlatego pytalem czy immo moze odciac tylko prad do pompki
zdzichu - Sob Sty 31, 2015 14:35
Samej pomki immo nie wylaczy. Pisalem wyzej co sprawdzic.
daro89 - Sob Sty 31, 2015 16:06
Ten bezpiecznuk bezwladnosciowy co znajduje sie za srodkowa konsoleta to jestok a ktory jest przekaznik od pompki
|
|