|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Gaz do końca a obbroty 1 tyś.
claudii - Pią Lut 13, 2015 06:32 Temat postu: [R600] Gaz do końca a obbroty 1 tyś. Roverek zrobił mi psikusa na piątek 13. Po wciśnięci gazu obroty chwilowo podnoszą się a potem powoli spadają i toczy się przy 1 tyś obrotów, nie gaśnie, nie szarpie, nie przerywa. Na jałowym to się nie dzieje tylko podczas jazdy. Dodam że od dłuższego czasu roverek dość mocno falował na jałowym i go telepało. Gdzie szukać problemu? jakiś czujnik, elektryka? Wieczorem wybłyskam chociaż błędy, ale pewnie będzie ich cała masa.
zacekpl - Pią Lut 13, 2015 09:36
Na samym początku to linkę gazu sprawdź.
claudii - Pią Lut 13, 2015 09:53
Linkę? a jest tam linka? Mało prawdopodobne tym bardziej że na postoju gaz działa jak należy.
Od jakiegoś czasu nie działa mi również pompka spryskiwacza i jedno światło przeciwmgielne, podobno w tej samej wiązce idą przewody od pompki i potencjometru gazu. Ktoś wie gdzie je zlokalizować? Miał podobny problem?
Pawkaz - Pią Lut 13, 2015 11:47
Coś mi świta po głowie, że to może być wina czujnika położenia hamulca.Na forum jest info jak sprawdzić.
Co do spryskiwacza to :
1) Sprawdź czy podczas uruchamiania jest dźwięk
2) Czasem wężyki, które są zamontowane w masce ( widać je po otwarciu maski ) potrafią się pozaginać, odpiąć i wtedy nie leci płyn.
claudii - Pią Lut 13, 2015 11:55
aaa to poszukam, pompka nie działa i nie bzyczy. Hmm co do stopu to zjarała mi się żarówka i wczoraj ją wymieniłam. Dziwne zbiegi okoliczności
Pawkaz - Pią Lut 13, 2015 13:05
claudii napisał/a: | pompka nie działa i nie bzyczy |
Sprawdź bezpiecznik.Z tego co pamiętam bezpiecznik od pompki odpowiada także za klakson.
Jak jest sprawny to może coś się wypięło w pompce.Pompka pasuje także od jakiegoś Citroena
claudii - Pią Lut 13, 2015 18:48
problem rozwiązany, na szczęście to tylko wina złej żarówki przez którą czujnik myślał że cały czas jest wciśnięty stop.
|
|