Zobacz temat - [R 25] Wymiana prawego lusterka zewnętrznego

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 25] Wymiana prawego lusterka zewnętrznego

bodzio100 - Sob Lut 14, 2015 23:58
Temat postu: [R 25] Wymiana prawego lusterka zewnętrznego
Witam!

Mam zerwane prawe lusterko zewnętrzne. Lusterka są elektryczne, podgrzewane.

Generalnie wszystko działa (tymczasowo zamocowałem lusterko taśmą), tylko jest zerwane metalowe mocowanie.

Pytanie:
- czy muszę zmienić całe lusterko, czy też wystarczy zmienić samo metalowe mocowanie?
- gdzie najłatwiej znajdę takie części w Krakowie?

Felipe987 - Nie Lut 15, 2015 13:40

Nie wiem jak to wygląda w R25 i przy elektrycznej regulacji, ale jak mi w R200 ktoś przywalił drzwiami w lusterko to ułamał się taki aluminiowy bolec, do którego była zaczepiona sprężyna. Przewierciłem metalowy stelaż cienkim wiertłem, wsadziłem drut z parasola, pozaginałem co by nie wylatał i naciągnąłem sprężynę :) Wszystko się trzyma jak z fabryki.
bodzio100 - Wto Lut 17, 2015 15:12

To tu jest nieco inaczej: ten metalowy element ma kilka cm średnicy. On tylko mocuje / łączy lusterko (i jego obudowę) z całą resztą. Jeżeli już to pomyślałem o pospawaniu tej części.

Ale najlepiej byłoby dać cały sprawny element, oczywiście jeżeli da się się go technicznie wymontować...

[ Dodano: Wto Lut 17, 2015 15:12 ]
Czy ktoś ma wiedzę, czy można wymienić / zdemontować element metalowy mocujący lusterko (i jego obudowę) z całą resztą (jeżeli tak, to w jaki sposób?)?

Czy jednak muszę wymienić całe lusterko?