|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
![](images/print.gif) |
Chcę kupić ROVERka - [Rover 75] 2.5 V6 + LPG
bo8ek - Pon Lut 23, 2015 16:54 Temat postu: [Rover 75] 2.5 V6 + LPG Witam serdecznie
Wpadł mi w oko taki oto Rover 75 i proszę Was o opinie: http://olx.pl/oferta/rove...D5-ID94157.html
Do tej pory nie brałem pod uwagę tego auta, więc nie mam rozeznania w temacie Czy cena nie jest za niska?
Dzięki za wszystkie opinie
Pemo09 - Pon Lut 23, 2015 18:04
Już trochę jest w ogłoszeniach na początku był bez zdjęć, cena 10900 już była klient gubi się z przebiegiem, serwisowany do końca , dość bogato wyposażony (ciekawe czy wszystko działa) lpg na plus.
titanum2b - Pon Lut 23, 2015 18:11
Auto nie posiada tempomatu a w ogłoszeniu napisane że ma.
SeniorA - Pon Lut 23, 2015 19:16
jak nie trzeba robić rozrządu, wymieniać oleju w skrzyni i uszczelek pod głowicami to cena jest niska , powinien być jeszcze trzeci kluczyk tzw. portfelowy.
[ Dodano: Pon Lut 23, 2015 19:16 ]
Pemo09 napisał/a: | Już trochę jest w ogłoszeniach na początku był bez zdjęć, | auto od handlującego , warto to przeczytać http://www.v40.pl/printvi...a16b3c5b1182bbe
Vigoslaw - Wto Lut 24, 2015 07:51
SeniorA,
I wszystko jasne...
Skoda, bo mi też wpadł w oko, ale nauczyłem się już, że jak coś daje mi do myślenia, to odpuszczam.
Dużo jest ogłoszeń, więc zawsze coś się ciekawego trafi.
Pozdrawiam,
V.
Pemo09 - Wto Lut 24, 2015 08:37
Ale byś miał blisko po niego.
bo8ek - Wto Lut 24, 2015 13:18
Panowie, dziękuje bardzo za pomoc
Po Waszych opiniach odpuszczam to auto - ciężko uwierzyć, że jeśli ktoś już raz kombinował w ten sposób, to nie robi tego dalej
rozsadny - Sob Mar 14, 2015 23:43
Dzień dobry. Pozwólcie Państwo, że się podepnę. Znalazłem taki egzemplarz, wstępnie wypytałem i nie ma na nim podobno oznak korozji i wszystkie szyby są oryginalne (jeżeli podgrzewanie przedniej działa, to jest to możliwe). Na co jeszcze zwrócić uwagę oprócz np. działającej klimatyzacji? Z góry przepraszam, że pytałem o ten model również w rozpoczętym przeze mnie wątku, ale w tamtym edytowałem post i nie jest odświeżony, a jutro jadę go oglądnąć, więc potrzebuję szybkiej odpowiedzi.
http://otomoto.pl/rover-75-C36263945.html
pelson91 - Sob Mar 14, 2015 23:46
w 75 seryjnie nie występowała podgrzewana przednia szyba z tego co mi wiadomo. sam się na tym przejechałem przy kupnie mojego auta
komarek - Nie Mar 15, 2015 00:02
- auto jest z Holandii i było w Holandii zagazowane więc przebieg IMO do sprawdzenia koniecznie bo wątpię, żeby ktoś tam zakładał gaz do auta mającego robić 15k rocznie
- najsłabszy i najgorzej oceniany silnik w R75 (do tego wspomniany gaz)
- golas jeśli chodzi o wyposażenie
- komputera pokładowego wspomnianego w opisie nie ma
- albo stare żarówki, albo co gorsze takie zużyte reflektory świadczące o wyższym przebiegu
- "Wymieniony rozrząd, olej, kable zapłonowe oraz świece." - osobiście nie wierzę, żeby ktoś przed sprzedażą wymieniał
przed ewentualnym zakupem sprawdź porządnie auto
rozsadny - Nie Mar 15, 2015 00:06
Pytałem o rozrząd to dostałem odpowiedź, że został wymieniony ok. 9tys. temu, ale dokładniej musiałby sprawdzić. O przebieg pytałem, to dostałem szczerą odpowiedź, że nie wie czy kręcony, ale sprzedający i wcześniejszy właściciel (Polak) nie kręcili (czyli pewnie kręcony w Holandii). Na co zwrócić jeszcze uwagę? Jeżeli chodzi o szyby to sprawdzę rocznik. Jak jest z awaryjnością tego silnika z gazem?
|
|