|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] zatrzaskujące się drzwi
komoss - Sob Mar 21, 2015 19:46 Temat postu: [R25] zatrzaskujące się drzwi Siemka.Mam nietypowy a jednocześnie bardzo duży problem.Otóż kiedyś przy zdejmowaniu drzerzaka od strony pasażera oraz wymianie zawieszenia zauwazyłem wymienione oraz przyspawane cześci podwozia.od kilku dni zaczeły mi się nie domykac drzwi a jak zamkne na siłę to nieumiem otworzyćDrzwi trzeba pociągnąc za klamke dzwignac z całej sily do góry cale drzwi i wtedy sie otworzą...Czy tego typu usterki mogą byc spowodowane tym że samóch kiedys miał kolizje?
I drugie pytanie czy istnieje cos takiego gdzie można sprawdzić samochód dokładnie nie tylko przebieg ubezpieczenie itp.Chodzi mi bardziej o stłuczki i wypadki?
wolftek - Sob Mar 21, 2015 23:24
Jeżeli nie masz luzów na zawiasach i z zamkiem wszystko ok. to po prostu masz tzw.przeszczep czyli że auto musiało być ostro bite prawą stroną i zostało nieudolnie naprawione. Bywały przypadki że auto zostało złożone z dwóch różnych aut i łamało się w miejscu połączenia (przeszczepu) .Możliwe że i w twoim przypadku karoseria ci "siadła" i stąd problem z drzwiami ,bo rozumiem że to problem z prawymi drzwiami czyli tymi od strony tej naprawy .Zgłoś się do mechanika ,bo tak na odległość bez obejrzenia to ciężko cokolwiek powiedzieć .Co do drugiego pytania to nie wiem.Na początek jednak radzę sprawdzić przez porównanie z drugimi drzwiami zawiasy i zamek może po prostu coś się odkręciło ,poluzowało,a może coś " haczy" na progu .Czy drzwi przy zamykaniu idą w górę? .Pozdrawiam i powodzenia.
komoss - Nie Mar 22, 2015 13:05
Dzisiaj z kolega mechanikiem sprawdzaliśmy auto i oto co swierdziliśmy.Na zawiasach i zamku niema luzów.Prawe drzwi przechylają się ku zamkowi.Szpara między prawymi drzwiami a lewymi wynosi 1,7mm.
|
|