|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - [All] Żarówki typu Effect Xenon
Kacpro - Sro Kwi 29, 2015 16:12 Temat postu: [All] Żarówki typu Effect Xenon Doradzilibyście mi, które żarówki z w/w efektem daja białe wręcz niebieskie światło w kloszu i które poprawia widoczność na drodze? Miał ktoś kiedys styczność z żarówkami BOSMA? Mam R400 z reflektorami DEPO nowymi
tomii620si - Sro Kwi 29, 2015 18:04
Nie wiem dokładnie ale polecam żarówki firmy tungsram.. mam je w civicu, motocyklu i zawsze wszedzie zmieniam na nie..
świeca jak philipsy i osramy tyle, że kosztują 1/4 tego a świeca nawet lepiej i do tego nie przepalaja się tak szybko jak te markowe
MD - Sro Kwi 29, 2015 18:12
Kacpro, jeździłem na takich i jedyne co mogę powiedzieć to... są idealne, ale w idealnych warunkach. Niestety, światło zbliżone barwą do błękitu nie zapewnia tak dobrej widoczności w deszczu, jakbyś tego oczekiwał. Dodatkowo we mgle jest to tragedia, im bielszy strumień reflektorów posiada samochód, tym mniej widać, gdyż taka częstotliwość światła lepiej rozprasza się na cząsteczkach wody. Efekt? Wielka ściana blasku przed autem i słaba widoczność.
Świetnie sprawdziłyby się natomiast mocne żarówki w światła mijania z efektem xenon i ewentualnie w długie, ale do tego najlepiej żółte przeciwmgłowe dla lepszej widoczności w słabych warunkach.
|
|