Zobacz temat - [R414] Z nawiewów leci cały czas ciepłe powietrze

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R414] Z nawiewów leci cały czas ciepłe powietrze

NickBelane - Nie Maj 24, 2015 08:25
Temat postu: [R414] Z nawiewów leci cały czas ciepłe powietrze
Cześć, w tym samym czasie montowałem radio oraz naprawiałem dwa pierwsze biegi dmuchawy powietrza poprzez wymianę zużytych rezystorów pod schowkiem. Od tamtej pory cały czas z nawiewów leci gorące powietrze. Regulatorem nie można zmienić temperatury. Myślałem że może coś się stało z tym pokrętłem wewnątrz za regulatorem, ściągnąłem to ale tam też jest wszystko okey. Czy ktoś się orientuje gdzie mogę szukać usterki? Pozdrawiam
norman44 - Nie Maj 24, 2015 10:13

Możliwe ze spadła Ci linka od regulacji cieplo/zimno. Musisz ją namierzyć za tunelem środkowym przy prawej nodzę kierowcy. Miałem taki problem ze spadała mi juz kilka razy i założyłem na bolec śrubek od kostki elektrycznej by oczko linki nie spadło.
NickBelane - Nie Maj 24, 2015 11:21

Wiesz co zlokalizowałem linkę i jak kręcę pokrętłem to w jedną stronę się napina w drugą nie. Nie wiem czy to dobrze ;-) wiesz jak się dostać do jej drugiego końca żeby sprawdzić czy tam jest wszystko w porządku?
norman44 - Nie Maj 24, 2015 12:42

Drugi koniec linki jest w komorze silnika pod komputerem. Taka czarna puszka. Najlepiej jej zachowanie obserwować w dwie osoby jedna kreci a druga patrzy czy linka zmienia położenie w tej puszce.