Zobacz temat - [Rover 214] Problem z alternatorem , sprzego i inne ...

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 214] Problem z alternatorem , sprzego i inne ...

poldek1938 - Czw Maj 28, 2015 21:39
Temat postu: [Rover 214] Problem z alternatorem , sprzego i inne ...
Witam, wczoraj wsiadam do rover-ka próbuje odpalić i nic jakby mocy nie miał myślałem że to rozrusznik odkręcam czyszczę dalej to samo...

Pomyślałem że być może to alternator więc wykręciłem poczyściłem i podłączyłem auto ODPALIŁO myślę sobie super przejadę się i w trakcie jazdy zauważyłem że sprzeglo przestało sie slizgac ?

Możliwe że to alternator a nie sprzegło było ?

Jednak jak dowaliłem mocniej coś walneło pod machą patrze a tam dym z alternatora i bezpiecznik 80a z pod maski padł wiec wymieniłem ale znowu to samo..

Robiłem to na bani możliwe że zle podłączyłem kable od alternatora ? Czy możliwe jest wtedy odpalanie auta ? Dodam jeszcze że nie do końca dokręciłem te kable od alternatora.. chciałem tylko sie przejechać kawałek ...

No wiec czy wymiana alternatora + nowy bezpiecznik załatwią sprawę ? Będę bardzo wdzięczny za pomoc jestem zielony w sprawie mechaniki itd ale potrzebuje auta a kasy na mechanika nie mam ...Prosze jeszcze o info który kabel gdzie ma iść od alternatora ...

robsson78 - Pon Cze 01, 2015 19:55

Z tego co napisałeś to nie wiem gdzie jest problem i co się zepsuło :-|