|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Zmieniarka CD
Kamil96 - Pią Cze 26, 2015 20:36 Temat postu: [R75] Zmieniarka CD Witam, mam pytanie odnośnie zmieniarki cd. Mam na panelu radia przycisk "cd" który teorytycznie powinien włączać odczyt płyt cd, lecz w panelu nie ma otworu na płyty, a zmieniarki cd nigdzie nie znalazłem. Możecie mi powiedzieć jak wygląda kwestia zakupu i montażu zmieniarki, ponieważ mam dosyć pokaźną kolekcję dobrych płyt a nie mam możliwości odtworzenia ich. Głównie chodzi mi o to jaką zmieniarkę kupić, czy z montażem można poradzić sobie samemu i czy w ogóle można takie ustrojstwo podłączyć w samochodzie. Dzięki z góry
sknerko - Pią Cze 26, 2015 21:58
Zależy jakie masz radio jak masz Alpine z wyświetlaczem w lewym górnym narożniku, to zmieniarkę kupujesz do niego i montujesz w schowku, podłączasz do kabli które tam powinny być i działa. Radio Philips podobno jest trudniejsze w tym temacie
Kamil96 - Sob Cze 27, 2015 04:27 Temat postu: [R75] Zmieniarka CD W moim jest właśnie radio Philipsa (te bez wyświetlacza z otworem na kasetę), może jednak jakieś kable są wypuszczone i przygotowane do montażu zmieniarki. Dzisiaj jeszcze raz dokładnie poszukam jakiejś wolnej wiązki i dam znać co znalazłem.
sknerko - Sob Cze 27, 2015 11:05
Kable będa raczej gorzej ze zmieniarką. Chodzi o to że nawet jak kupisz to rzadko chce współpracować. Przy Alpinach jest dużo lepiej bo prawie zawsze wspólpracują
MatiNitro - Sob Cze 27, 2015 12:25
Zależy jaką pa wtyczkę przy tych kablach, bo ja mam na sprzedaż zmieniarkę do R75
Kamil96 - Nie Cze 28, 2015 10:43 Temat postu: [R75] Zmieniarka CD Nigdzie nawet nie znalazłem wypuszczonych kabli, ani w schowku, ani w bagażniku. Chyba trzeba dać sobie spokój
sknerko - Nie Cze 28, 2015 11:56
na 99% są za schowkiem przed pasażerem niektórzy musieli wyjąc schowek żeby je namierzyć bo były zabezpieczone i przyklejone do góry pod poduszką powietrzną. Można też inaczej wyjmując radio zobaczyć czy biała (chyba) wtyczka jest wpięta w radio.
Tu masz jak wygląda kabel https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?p=692441#692441 i dwa posty niżej jak to ogarnąć
Kamil96 - Sob Sie 15, 2015 14:25 Temat postu: [R75] Zmieniarka CD Miałem ostatnio trochę czasu, żeby znowu zająć się zmieniarką i mogę powiedzieć, że radio ma wyjście na zmieniarkę (wow), ale ciężko jest znaleźć w internecie zmieniarkę konkretnie do Rovera. Wyczytałem, że pasuje zmieniarka od BMW e46 ale wolę zasięgnąć opinii tutaj, żeby niepotrzebnie nie wydać pieniędzy. Dajcie znać czy mam rację, ewentualnie prosiłbym o jakieś propozycje innych rozwiązań w kwestii słuchania płyt CD w samochodzie. Dzięki z góry
|
|