|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [r75] awara wycieraczek szyby przedniej - pomocy !
adam_e30 - Pon Lip 13, 2015 08:13 Temat postu: [r75] awara wycieraczek szyby przedniej - pomocy ! Podczas wyjmowania kluczyka ze stacyjki załanczaja się wycieraczki ( 1 obrót ),
za każdym razem!
Stało się tak po tym jak zmieniłem radio oryginalne na zwykłego CD.
co jest grane?
sknerko - Pon Lip 13, 2015 08:19
a czujnik deszczu jest?
longer86 - Pon Lip 13, 2015 09:09
może coś z manetką lub połączeniami w kostce stacyjki
adam_e30 - Pon Lip 13, 2015 09:39
nie mam pojęcia czy jest czujnik deszczu!
jak coś to gdzie go szukać?
(nawet jak jest czujnik powinien się włączyć jak pada deszcz a nie zawsze po wyjęciu kluczyka ze stacyjki - coś dziwnego się dzieje!)
Sprawdzałem włącznik wycieraczek itd. nawet zrobiłem podmiankę na inny i dalej to samo! bez zmian.
sknerko - Pon Lip 13, 2015 11:24
czujnik deszczu jest na szybie przy mocowaniu lusterka.
adam_e30 napisał/a: | (nawet jak jest czujnik powinien się włączyć jak pada deszcz a nie zawsze po wyjęciu kluczyka ze stacyjki - coś dziwnego się dzieje!) | a jak będzie zepsuty to też?
To jest ważne bo ludziom się same wycieraczki włączają jak im ptak nasra i piszą na forum że szlag trafił wycieraczki.
adam_e30 - Wto Lip 14, 2015 06:30
niestety nie mam czujnika deszczu!
więc nie wiem co jest z tymi wycieraczkami, to bardziej skąplikowana sprawa.
rafalmis1 - Wto Lip 14, 2015 11:40
miałem tak samo, sprawdź instalacje od radia. Może trzeba tylko ponownie radio podłączyć
Sintram - Wto Lip 14, 2015 15:57
ja też tak miałem jak grzebałem przy radiu .Po ponownym wymontowaniu radia inaczej ułożyłem przewody i wycieraczka przestała machać
adam_e30 - Sro Lip 15, 2015 06:11
ok.
To czemu tak jest?
Coś przy kablach od radia źle podłączyłem - nie tak jak powinno być, czy po prostu czegoś wogle nie podłączyłem?
|
|